Slovenský kouč Binder skončil v Kladně po krátké době. S týmem byl jen asi osm měsíců. Zprvu se celku pod jeho vedením nedařilo, jenže pak přišlo zlepšení a do zimní pauzy tak modrobílí šli v relativně dobrém rozpoložení. Třetí místo v divizní tabulce mluví za vše. Binder s týmem absolvoval celou zimní přípravu, jenže pak přišlo radikální rozhodnutí vedení klubu. Slovenský kouč skončil.

Uvidím, kam povedou mé další kroky. Nic domluveného zatím nemám. Začal jsem studovat nejvyšší trenérskou licenci, na což se teď budu soustředit. Zároveň bych chtěl absolvovat zahraniční stáže a něco nového se přiučit,“ řekl pro Kladenský měsíc slovenský kouč.

Dle jeho slov bylo kladenské angažmá zajímavé.

Děkuji vedení za to, že mi dalo příležitost. Jelikož se jednalo o první štaci v dospělém fotbale, tak jsem se hodně naučil. Troufám si říct, že jsem nepropadl. I když některé výsledky mohly být mnohem lepší, jsem spokojený se třetím místem. Mé trenérské myšlení se asi neshodovalo s tím, které mělo vedení. Jen čas ukáže, jestli mé odvolání byla dobrá volba,“ sdělil Binder.

Do prvního zápasu jara už Kladeňáci nastoupili s Janem Procházkou na střídačce. Ten si však vítěznou premiéru nepřipsal, jeho parta remizovala v Březové 0:0.

Dovolím si říci, že jsme byli lepší než domácí. Bohužel jsme nevyužili šance, které jsme si vytvořili. Měli jsme několik velkých šancí, rohových kopů, standardních situací, jenže jsme nedokázali skórovat. Soupeři jsme toho moc nedovolili, ale v koncovce jsme se pořádně potrápili. S předvedenou hrou jsem ale spokojen. Chtěli jsme vyhrát, ale s bodem a čistým kontem musíme být spokojeni,“ hodnotil zápas nový trenér, který slavil větší úspěch hned ve svém druhém zápase na lavičce. Jeho svěřenci totiž doma porazili první Neratovice 3:1.

Nový kouč dle svých slo bere angažmá jako výzvu ve své trenérské kariéře.

Jsem vítězný typ, takže naším cílem bude hrát na nejvyšších místech, případně bych rád postoupil. Zároveň chci docílit toho, aby kluci makali na sto procent, táhli za jeden provaz a bojovali za Kladno, za ten znak, co mají na prsou. Rád by ale hrál pohledný fotbal, který bude lidi bavit,“ dodal Procházka s tím, že si váží příležitosti vést divizní Kladno.

S Procházkou se ještě na hřišti coby spoluhráč potkal David Čížek. Jeden ze zkušenějších hráčů, kteří by nyní v mladém kádru Kladna měli patřit k tahounům.
Honza Procházka je Kladeňák, který kabinu z morálního hlediska srovnal. Už na hřišti měl vždycky přirozený respekt, který si přenesl i na lavičku. Myslím si, že jeho angažování je dobrý krok. Teď je také na nás, starších, aby byla v kabině dobrá parta a dobře se pracovalo. Doufám, že budeme atakovat přední příčky,“ řekl Čížek.

Následující zápasy:
Aritma Praha – Kladno (26. března, 10:15)
Kladno – Brandýs n. L. (2. dubna, 10:15)
Česká Lípa – Kladno (9. dubna, 10:15)
Kladno – Dobříš (16. dubna, 10:15)
Chomutov - Kladno (22. dubna, 18:30)