Začátkem měsíce, hned ve čtvrtek 7. března , vtrhne na jeviště rozjívená Eva v komedii podle románu Fan Vavřincové a stejnojmenného filmu Eva tropí hlouposti. Potrhlá Eva se vydává za sekretářku, aby získala pro svou milovanou tetičku Pa návod na pěstování Záhorských růží a díky spoustě náhod i Eviných šílených nápadů se postupně do příběhu zaplétá také Evin bratr Michal, celá rodina Záhorských, mladá dívka Eliška a mnoho dalších postav a vzniká tak bláznivá změť mnoha hloupostí, omylů a nedorozumění. Na jeviště MDK hru převedl Jiří Š Hájek, který ji navíc obohatil o spoustu energického swingu. Jedná se navíc o poslední příležitost tuto inscenaci vidět před její dubnovou derniérou.

Pondělí 11. března bude v Městském divadle Kladno patřit životnímu příběhu a literárnímu dílu Oty Pavla, kterého v inscenaci Petra Svojtky a Jiřího Janků ztvárňuje od dětství až po dospělost Jaroslav Slánský. Inscenace Jak jsem potkal ďábla vznikla přímo pro MDK - ostatně promlouvá o osobě úzce spjaté nejen s Buštěhradem ale s Kladenskem obecně - a představuje se v ní téměř celý soubor divadla, který společně s jedním z největších českých spisovatelů všech dob projde pohnutými českými dějinami minulého století.

V pátek 22. března se hlavní sál MDK pro změnu rozezní muzikálovými motivy. Na programu je totiž kultovní muzikál Na skle malované, který oživuje legendu o Jánošíkovi. Nedělá to však nijak jednotvárně, naopak moderní scénografie zkombinovaná s krásnými krojovými kostýmy vdechuje předloze nový život. Na skle malované je také v současnosti jedinou inscenací na repertoáru MDK, kde si mohou diváci užít živou kapelu doprovázející herce souboru MDK i několik hostujících umělců.

Koncem měsíce, konkrétně ve středu 27. března, odehraje MDK groteskní komedii Miroslava Hanuše - který ji v MDK také sám režíroval - Stalinův poslední western. Černá komedie vychází ze skutečných událostí odehrávajících se těsně před a po Stalinově smrti, je plná humoru a přesto historicky v mnoha ohledech věrná - protože řada dobových historických skutečností je dokonale absurdní. Miroslav Hanuš navíc zastává přesvědčení, že proti zlu se dá bojovat především smíchem a zesměšněním.

Všechna zmíněná představení se hrají v hlavním sále MDK a začínají v 19 hodim. Městské divadlo Kladno má v současnosti na repertoáru šestnáct inscenací, přičemž v polovině března přibude další - po únorové premiéře Ucha čeká divadlo březnová premiéra Případu Sherlock. Podrobné informace o jednotlivých titulech i termíny představení na nadcházející měsíce naleznete na webových stránkách divadla. Lístky na představení je možné zakoupit osobně na pokladně divadla či online na www.divadlokladno.cz.