"Objekt, kde před pár lety skončila provoz neslavná ubytovna, má pro veřejnost výhodnou polohu. Nachází se v těsné blízkosti autobusového uzlu na náměstí Svobody. Nové magistrátní pracoviště je přizpůsobené i potřebám hendikepovaných osob," řekl Vít Heral, tiskový mluvčí kladenské radnice. 

Dohodou s majiteli objektu se tak podařilo uzavřít známou kladenskou problematickou ubytovnu, a naopak ulevit informačnímu centru, které se nachází na třídě T. G. Masaryka. Jedná se totiž o druhé nejvytíženější pracoviště poskytující služby CzechPOINT na Kladně. Bývalá koalice, která ve vedení města figurovala pouhé dva roky, považovala obdobný nápad za zbytečný a finalizace projektu tak "získala" přinejmenším dvouletý skluz. 

"Služby pracovišť kladenského magistrátu jsou stále oblíbenější. Celkem provedla v minulém roce v oblasti ověřování a CzechPOINT bezmála dvacet pět tisíc úkonů. Což ale také vedlo k situacím, kdy se pracovnice městského informačního centra nemohly plně věnovat základnímu poslání turistického centra. Otevřením klientského centra v Merkuru tak můžeme poskytnout všem Kladeňákům opět o něco komfortnější způsob k vyřízení jejich agend," dodal Heral.