Hned na začátku měsíce – ve středu 3. dubna – se soubor MDK společně s diváky rozloučí s bláznivou retrokomedií Eva tropí hlouposti. Příběh můžete znát také ze slavného filmu podle knižní předlohy Fan Vavřincové, ústřední dvojici na plátně vytvořili hvězdy Nataša Gollová a Oldřich Nový. Ve svébytném divadelním zpracování se můžete těšit na všechny známé postavy: Evu Norovou (Barbora Hron Vovsíková), její ho bratra Michala (Tomáš V. Hron), tetičku Pa (Jaromíra Mílová) či tetu Emílii v podání Jany Zenáhlíkové. Nenechte si ujít poslední příležitost začít prvorepublikovou idylku plnou zábavy i překvapení! To vše navíc za doprovodu rytmického elektro swingu!

V úterý 9. dubna je na programu slavná komedie Klíčovou dírkou. Její autor Joe Orton vtrhl v 60. letech 20. století na britská i světová jeviště jako uragán. Pro svůj černý humor i cynický pohled na svět byl enfant terrible soudobé divadelní scény. Třaskavost jeho hrám nicméně vydržela až do současnosti. V neuvěřitelně zábavné hříčce plné nekorektního humoru hrají Tomáš V. Hron, Zbigniew Kallina j.h., Jana Zenáhlíková a další. A o čem to celé vlastně je? Doktor Prentice se pokusí o manželskou nevěru s adeptkou na místo sekretářky. Situace se však zvrtne, když do ordinace přichází doktorova žena a následně i inspektor z ministerstva zdravotnictví. Jak z toho všeho ven? Přijďte zjistit! Těšit se můžete na bláznivou komedii plnou záměn a převleků.

Muzikálový hit o Jánošíkovi Na skle malované rozezní kladenského divadlo opět v pátek 19. dubna. Nesmrtelný příběh o legendárním zbojníkovi nepostrádá humor ani dobrodružství. Živá kapela a velkolepá pěvecká a taneční čísla slibují jedinečný zážitek! V režii uměleckého šéfa Městského divadla Kladno Jaroslava Slánského hraje prakticky celý soubor divadla. V roli Jánošíka exceluje hostující Roman Říčař, který je také podepsán pod hudebními aranžemi. V únoru navíc MDK vydalo nové CD s písněmi z muzikálu, takže si z divadla můžete odnést také krásnou památku. CD je k zakoupení na pokladně divadla nebo na každé repríze u stánku s dárkovými předměty.

O týden později – v pátek 26. dubna - pak přijměte pozvání na další z úspěšných komedií kladenské činohry: Sci-fi komedii podle stejnojmenného polského filmu SEXMISE. Ta slibuje velkou porci zábavy nejen proto, že snímek byl v Polsku vyhlášen nejlepší komedií 20. století. Přestože od příběhu o dvou hibernovaných mužích, kteří se probudí do světa ovládaného ženami, uběhlo bezmála 40 let, neztrácí dílo nic ze své hravosti a satiričnosti. Hlavní role Maxe a Alberta hrají s energií sobě vlastní Tomáš V. Hron a Michael Vykus.

Aby mohly vznikat nové a nové inscenace, je potřeba se s některými starými postupně rozloučit. Na závěr měsíce - v pondělí 29. dubna – je tak na programu další derniéra. Tentokrát je na řadě komorní inscenace malé scény Za Richarda. Inscenace Kristýny Čepkové - autorky textu a režisérky v jedné osobě - vznikla speciálně pro Městské divadlo Kladno a byla vytvořena doslova na míru herečce Jaromíře Mílové, v inscenaci si však zahraje i Jakub Hubert. Ta vás zavede na fascinující výpravu do jedné herecké šatny a odhalí vám nejedno zákulisní tajemství. Na půdorysu hry Williama Shakespeara Richard III. pak komentuje nejen hereckou tvorbu, ale také nejslavnějšího dramatika všech dob a jeho dílo. Vydejte se naposledy na putování jednou kouzelnou divadelní šatnou!