Při hlavním sobotním programu 9. září zakončeným ohňostrojem uslyšíme Veronu, Kapitána Dema, Kaliho, Janka Ledeckého, Wanastowi Vjeci a zmiňované Kabáty. „O jejich vystoupení jsme usilovali dlouho a jsem moc rád, že se konečně naplní můj dlouholetý slib a společně si užijeme oslavy města za doprovodu těchto dnes již českých rockových legend,“ těší primátora Volfa.

Kromě vyjmenovaných interpretů se už v pátek představí také Petr Bende v doprovodu filharmoniků, starší generaci jistě potěší Petr Rezek a Nop Band. Naopak děti se v neděli dočkají vystoupení Myšáka Edy, fandové tvrdší muziky si přijdou na své s kapelou Traktor. Už tradicí je také autogramiáda komplet extraligového týmu kladenských Rytířů.

Historie ikonické akce sahá několik desetiletí zpět, do současné velkolepé podoby se vyvinula z Hornických dnů. Jen před třemi lety byly Dny města nahrazeny pouličním festivalem. „Dokud budu na radnici, nedopustím, aby se místo Dnů města opakovaly pokusy typu Kladno žije v ulicích a podobně. Kladeňáci si zaslouží pořádné Dny města se vším všudy. Je za nimi roční příprava a práce týmu z úseku kultury, který nejde stylem pokus omyl, ale profesionálně a těžce na komoru,“ říká Milan Volf a dodává, že je čím dál těžší a větší výzva dál zvedat kvalitu.

„Na základě obrovského množství pozitivních ohlasů si dovolím tvrdit, že Kladeňáci si už bez Dnů města začátek září prostě neumí představit. Program je vždy postavený tak, že se daří oslovit různorodé publikum a věkové skupiny. Loňská atmosféra byla jedinečná a jsem přesvědčený, že letos tomu nebude jinak,“ doplnil mluvčí radnice Vít Heral.

Městská slavnost ale zdaleka není jen o koncertech. Vnitřek a přilehlé okolí Sletiště znovu obsadí stánkaři s širokou nabídkou jídel a pití, prezentovat se zde budou také kladenské firmy, spolky či sportovní kluby. Ani tentokrát nebudou chybět prvotřídní zábavné atrakce pro celou rodinu. Hodně pozornosti si určitě zaslouží například obří kolo, do čtyřicetimetrové výšky vystřelí odvážlivce „booster-extreme“ a novinkou bude adrenalinové kývající se kladivo.

V pátek a neděli je vstupné do areálu Sletiště zdarma, na hlavní sobotní program je symbolické vstupné 50 korun. Pořadatelé doporučují zajistit si vstupenku on-line na stránkách města Kladna, anebo v informačním centru na třídě TGM, aby se návštěvníci vyvarovali zbytečnému čekání ve frontě.