„Vyslyšeli jsme zprávy a ohlasy všech, kteří jsou příznivci trochu jiného stylu a interpretů, než jsme měli na Sletišti doposud. Přiznám se, že to sice můj šálek kávy není a mám raději rockovější hudbu, ale oslavy města patří především Kladeňákům a bezpochyby si tato akce zaslouží obměnu,“ říká primátor města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Nejnavštěvovanější kladenská kulturní akce bude i v letošním roce tematicky rozdělená do tří dnů, přičemž vstup na stadion bude zpoplatněn pouze v sobotu. V pátek se kladenskému publiku představí legendární popový zpěvák a tanečník Jiří Korn. Neděle bude patřit mladším návštěvníkům. Jednu hodinu po poledni odstartuje program pro děti s Bárou Ladrovou a jejími kamarády, odrostlejší mládež potěší vycházející hvězda českého popu Sofian Medjmedj a třídenní program uzavře multižánrová skupina Jelen. 

Stěžejním dnem oslav bude jako vždy sobota. Ta odstartuje blokem nabitým zahraničními interprety. Postupně se představí Twenty 4 Seven ft. Nance, Jacks & Hanks, Haddaway a LayZee aka Mr. President. Od půl šesté odpolední vystoupí Michal David & Kvatro, v sedm ovládne stage Leoš Mareš a jako zlatý hřeb dne v devět hodin svůj set rozehraje Queenie – jedna z nejuznávanějších tribute kapel na světě, která se představila i královně Alžbětě II. Sobotní oslavy završí ohňostroj. 

Tradičním zpestřením slavností bude po celé tři dny oblíbený lunapark. Stavební práce v okolí parkoviště, na němž se rozkládají kolotoče a jiné atrakce, budou po celou dobu přerušeny a nijak nezasáhnou do hladkého průběhu slavností. Návštěvníci se samozřejmě mohou těšit také na desítky stánků, které nabídnou různorodé občerstvení, hračky, balónky, šperky a své místo v areálu najdou i zástupci charitativních projektů nebo u dětí velice žádané malování na obličej.




Časový harmonogram Dnů města Kladna 2024

9. 2024                     18:00                   Jiří Korn

9. 2024                     13:30                   Twenty 4 Seven ft. Nance, Jacks & Hanks

                                 14:30                   LayZee aka Mr. President

                                 15:40                   Haddaway

                                 17:30                   Michal David & Kvatro

                                 19:00                   Leoš Mareš

                                 21:00                   Queenie

9. 2024                     13:00                   Bára Ladrová a její kamarádi

                                 15:00                   Sofian Medjmedj

                                 17:00                   Jelen