Aktuální opravy hlavního tahu na Chomutov navazují na loňskou rekonstrukci povrchu dvoukilometrového úseku od exitu Knovíz k čerpací stanici Shell. „Tento úsek komunikace již nebyl v dobré kondici a povrch vozovky, který vykazoval značné množství poruch, jako jsou kaverny, trhliny nebo vyjeté koleje, bylo třeba řešit ještě před zimou,“ uvedl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. 

Ve špatném stavu je po zimě i právě opravovaná část vozovky okolo Slaného.  „V důsledku charakteru zimy, střídání teplot, většího množství srážek, povrch utrpěl. Na zhoršený stav komunikace po zimě jsme museli reagovat. Proto zde v jednotlivých větších úsecích realizujeme souvislou údržbu formou velkoplošných výsprav,“ doplnil Buček. Silničáři povrch frézují, následně ho čistí,  aplikují spojovací postřik a pokládají novou asfalto-cementovou obrusnou vrstvu. 

Opravy již probíhají teplou obalovanou směsí, která zajistí trvalejší zlepšení stavu vozovky. Nicméně tato směs vyžaduje z technologického hlediska čas pro vytvrdnutí a do té doby není možné na opravený povrch vozidla pustit. 

Provoz v aktuálním místě prací je na silnici I/7 řízen kyvadlově a řidiči tak pracovním úsek mohou jezdit pouze jedním jízdním pruhem. V souvislé údržbě povrchu v této části silnice budou silničáři až do 30. dubna. „Prosíme o trpělivost a řidičům nedoporučujeme objížďku přes Slaný, kde probíhají opravy místních komunikací spojené rovněž s dopravním omezením,“ připomněl Martin Buček.