Kladno si se Vsetínem na domácím ledě poradilo 4:1 a 7:2. Následně dvakrát vyhrálo také v Brně, kde Vsetín musel kvůli nevyhovujícímu stadionu hrát své domácí zápasy. Z moravské metropole si Rytíři odvezli výhry 3:2 a 4:3, což znamenalo, že mohli začít slavit setrvání mezi českou elitou. V baráži se skvěle dařilo Matyáši Filipovi (2+5), který se vrátil do sestavy po téměř celé vynechané sezóně. Zářili také Richard Jarůšek (3+3), Martin Procházka (4+1), Eduards Tralmaks (3+2) nebo Ondřej Slováček (0+5).

Extraliga je sice pro další rok zachráněna, ale co bude s týmem dál? Klub v následující sezóně oslaví sto let od svého založení, a tak by se slušelo mu dát dárek v podobě nějakého úspěchu. V případě Kladna by to mohl být třeba „jen“ postup do play-off.

O složení týmu Rytířů pro následující ročník toho zatím víme málo. Jedno je však jasné, tým projde výraznou proměnou. Už teď je jasné, že tým povede nově složený trenérský štáb. Otakar Vejvoda mladší u týmu skončil, nově bude asistentem na lavičce pražské Sparty. Padáka dostal také trenér obránců Pavel Skrbek. Co se týče hráčského kádru, kvůli vážným zdravotním komplikacím nebude v dresu Kladna pokračovat kanadský bek Jake Dotchin, u něhož se spekuluje o konci kariéry. V klubu dále nebudou působit ani brankáři Landon Bow (Glasgow) a Mareks Mitens, obránci Chris Martenet, Ondřej Slováček, Jakub Babka (Prostějov) a Václav Veber (Slavia). Z útočníků se loučí zkušený Jakub Klepiš (Plzeň).

Aktuálně je na soupisce celkem patnáct hráčů. Vedení Rytířů počítá s brankářem Adamem Brízgalou, obránci Jiřím Ticháčkem, Tadeášem Hejdou, Martinem Nemčíkem, Josefem Trojnou a útočníky Radkem Smoleňákem, Martinem Procházkou, Jakubem Strnadem, Jaromírem Pytlíkem, Matyášem Filipem, Denisem Kusým a Ondřejem Bláhou. „Pokračování zbylých hráčů loňské sestavy je předmětem pokračujících jednání. Jména hráčů s nově uzavřenými smlouvami budou představena v nadcházejících dnech,“ uvedli na svých stránkách Rytíři.

Kromě toho klub oficiálně zatím oznámil trojlístek posil. Z Prostějova do Kladna zamířil nejproduktivnější obránce základní části Chance ligy Tomáš Hanousek, zadní řady Rytířů vyztuží urostlý defenzivní obránce Radek Jeřábek, brankářský tandem s Adamem Brízgalou pak dotvoří Štěpán Lukeš, který má zkušenosti i z české reprezentace. Mezi příznivci se však spekuluje také o dalších posilách. Podle fanouškovských spekulací by do Kladna měl doputovat čtvrtý nejproduktivnější bek slovenské extraligy Phil Pietroniro, toho by měli doplnit ještě další dva hráči slovenské národnosti. Kromě zmiňovaných příchodů se mezi fanoušky mluví také o návratu velezkušeného trenéra Miroslava Hořavy na kladenskou lavičku.

Co je však pravdy na zmíněných transferech se však dozvíme až ruku v ruce s dalším oficiálním oznámením klubu. Kladenskému fanouškovi zatím nezbývá nic jiného, než doufat, že se Rytíři následující sezónu konečně odrazí ode dna.