Konec v extraligovém čtvrtfinále. Podruhé za sebou. Pro někoho úspěch, pro kladenské hokejbalisty obrovské zklamání. Loni podlehli pozdějšímu mistrovi Kert Parku Praha, letos nestačili na kompaktně hrající Svítkov Stars Pardubice. Z posezónních diskusí vedení a trenérů nakonec vyplynulo, že stávající koučové – Slavomír Švancar a Jaroslav Procházka – kteří tým vedli v posledních dvou sezónách, pokračovat nebudou. Nahradí je dvojice ve složení Miroslav Mach a Michal Dědič.

Mach má bohaté zkušenosti z profesionálního hokeje, ve kterém dlouhé roky vedl prvoligové Ústí nad Labem a předloni byl součástí trenérského štábu kladenských Rytířů. Hokejbalistům v posledních dvou letech vypomáhal v kategoriích dorostu a juniorů, teď převezme plnou zodpovědnost za A-tým.

„Je to pro mě výzva. Chci vyhrávat, a to se, doufám bude dařit. Zároveň se těším, že zapracujeme do sestavy naše talentované mládí. Určitě chci přenést do naší hry některé nejnovější trendy z hokeje,“ říká Mach. Za kolegu si Mach vybral Michala Dědiče, který po sezóně ohlásil konec bohaté hráčské kariéry, v níž posbíral řadu kolektivních úspěchů i individuálních ocenění. Na nejvyšší úrovni se hokejbalu bude dále věnovat právě jako trenér.