Tolik hvězdných jmen se na jednom místě nesejde často! Národní tým českých hokejových veteránů si na Kladno k odvetě loňského vyrovnaného duelu pozval starou gardu z Německa. Oba týmy budou nabité hvězdnými jmény, která ještě nedávno brousila led v nejvyšších profesionálních soutěžích i na mezinárodní scéně. Nečekejte ale žádnou exhibici, pomalé bruslení ani hru na remízu! Němci budou chtít na Kladně Čechům oplatit porážku 5:7, kterou loni v dubnu utrpěli při posledním vzájemném měření sil v Landshutu.

„Byl to velmi těsný zápas. Měli jsme opravdu dobrý tým. Někteří hráči teprve rok dva nazpátek skončili s profesionálním hokejem. Vůbec nevěděli, co od toho čekat. Mysleli si, že to bude pomalé, spíše legrace. Ale nakonec z toho bylo drama a velmi vyrovnaný zápas. Čechy v závěru hodně podržel brankář Marek Pinc. Určitě to je motivace na Kladně vyhrát. Řekl bych, že ve veteránském hokeji to je tak napůl zábava a napůl soutěživost. Chceme, aby diváci viděli hezký hokej a hodně branek, ale zároveň to bereme vážně. Určitě nechceme prohrát,“ říká manažer německého výběru Christian Helber a ve stejném duchu mluví i Milan Nový, legendární kladenský kanonýr, který český výběr trénuje a utkání na Kladně organizuje.

„My jsme s německým národním týmem hráli několikrát a nikdy jsme nevyhráli nějak výrazným rozdílem. Maximálně o dva góly. Němci vybírají hráče, kteří chodí pravidelně hrát, takže očekávám pěkný hokej. Bude to určitě zajímavé. My chceme samozřejmě doma vyhrát, ale od Němců to zadarmo nedostaneme, musíme si to vybojovat na ledě,“ vypráví Nový, který se utkání na zrekonstruovaném ČEZ stadionu nemůže dočkat.

„Ten stadion je moc hezký, a já to sem mám asi šest minut jízdy,“ směje se legendární střelec a pochvaluje si spolupráci s místním hokejovým klubem i městem Kladnem, kteří jeho snahu utkání uspořádat podpořili. „Kladno je pořád hokejové město, je tady přátelská atmosféra a já se těším, že se na veteránský hokej přijde podívat hodně lidí. Možná budou překvapení, s jak velkým nasazením se hraje!“

A na jaká jména se mohou diváci těšit? K 12. únoru český tým potvrzuje jména jako Bedřich Ščerban, Filip Novák, Josef Marha, Zdeněk Blatný či Tomáš Plekanec, Němci hlásí fajfku mimo jiné u kladenského rodáka Martina Ančičky. Dorazit by měli také například Tobias Abstreiter, Daniel Kreutzer či Nikolai Goc. Ta největší jména budou oba výběry odhalovat postupně s blížícím se termínem utkání v závislosti na tom, komu účast umožní klubové povinnosti.

Hokejoví fajnšmekři si ale jistě přijdou na své. Je to trochu jako kupovat sady hokejových kartiček. Těšíte se na všechny, ale dokud balíček nerozbalíte, nevíte přesně, jaké hráče uvnitř najdete. Tak či onak to na obou stranách bude plejáda někdejších reprezentantů se starty na světových šampionátech, olympijských hrách i ve slovutné NHL.

Ta největší pecka přijde třeba až na závěr. Možná teprve v den utkání. Hraje se v sobotu 16. března od 17 hodin, lístky ale můžete zakoupit už nyní na www.rytirikladno.cz. Jednotná vstupenka na stání vyjde na 100 korun, sezení na 200.