Tadeáš Chroust by měl do mladé kladenské kabiny přinést zkušenosti, odehrál totiž 358 zápasů v nejvyšší české soutěži, v nichž nastřílel 166 branek a zapsal 96 asistencí. „Pro Kladno jsem se rozhodl, protože se mi líbila cesta a cíl, který tady je. Oslovilo mě i myšlení vedení klubu a jsem s ním ztotožněný. Mezi cíle samozřejmě patří postup do superligy," sdělil po přestupu pro klubový web Kanonýrů nevysoký útočník. 

Podle šéfa Kanonýrů Zdeňka Jiráka by měl Tadeáš Chroust plnit roli mentora a být vzorem pro mladé hráče. „Tadeáš je pro nás ohromně cennou posilou v tom, že je to zkušený hráč, pravák a vítězný typ. Je to charakterově bezvadný kluk a pro nás je i velkou výhodou, že díky jeho bráchovi víme, co od něj můžeme čekat. Jsme přesvědčení, že je to vhodné doplnění do našeho týmu, který skládáme velmi citlivě v návaznosti, jak dobrý pocit jsme měli z konce sezony a z toho, jak v něm celek působil,“ uvedl Jirák.

Kladno zatím přivedlo dvě velké posily, k tomu však musí počítat s jednou citelnou ztrátou. Budou Kanonýři nadále aktivní na přestupovém trhu? „Vedení klubu intenzivně jedná o příchodu dalších hráčů, o čemž brzy budeme informovat," vzkázal fanouškům klub.