Celý proces vzniku skladby trval několik let. Ve studiu Fabrika se začalo nahrávat přesně v čase, kdy kulturu uzamkla covidová opatření. Honza Loněk přizval do studia džezmeny opravdu zvučných jmen a sám se jako autor skladby ujal toliko role producenta. Klávesy opanoval Jiří Růžička. Kontrabas provedla skladbou legenda Vít Fiala. Rytmus bicích nástrojů určoval vynikající Otto Hejnic a soprán saxofon nafoukal Bharáta Rajnošek. Český poetický text zpívá Tereza Staňková. O zvukovou stránku nahrávky se postaral mistr Michal Navrátil.

V produkci studia Fabrika zůstal videoklip. Nejdelší bylo čekání na nezbytný příhodní sněžení. Točilo se pak čtyři natáčecí dny v nočním kladenském historickém centru. Interiéry byly snímány v prostorách legendárního hudebního sálu na Kuklíku v Motyčíně. Můžeme prozradit, že klip je celý černobílý. 

Premiéra skladby a křest videoklipu připadly na poslední únorový den, tedy 28. února, právě v sále restaurace Sport – Kuklík v Husově ulici ve Švermově. Samozřejmostí byla účast všech protagonistů, kteří nejen slavili, ale především hráli. Zazněl americký jazz 50. a 60. let, včetně odbočky k nedávno zesnulé legendě Bacharachovi.