Nová sezóna se blíží, a tak museli Kanonýři vyřešit gólmanskou otázku. Řešením bylo prodloužení spolupráce s brankářem Ivanem Ponomarevem, který do Kladna přišel teprve v lednu, v play-off však nesčetněkrát ukázal své kvality. „Jsme rádi, že jsme našli společnou cestu. Domluvili jsme se na spolupráci na další rok. Ani mi nepřijde, že je tady Ivan teprve od ledna, protože skvěle zapadl do šatny i týmu. Kluci ho mají rádi, při zápasech z něj cítili zkušenost,“ uvedl pro web Kanonýrů trenér A-týmu Dušan Přívara. Ten zároveň dle svých slov doufá, že Ponomarev pomůže Kladnu vychovat svého nástupce.

Kromě Ivana Ponomareva, Tadeáše Chrousta či Matyáše Bachmaiera se na soupisce pro nadcházející sezónu objeví také obránci, jenž v Kladně už v minulosti působili - Tomáš Svačinka, Kryštof Krbec a Adam Kuchynka. „Očekáváme posílení kádru a rozšíření konkurence, protože jsou to všechno hráči se zkušenostmi ze superligy,“ vysvětlil trenér Přívara. Kromě toho v přípravě o své místo v týmu bojují Martin Fojtík a Jakub Šíma.

Zásadní změna se přes léto udála také ve vedení klubu. V pozici generálního manažera po třech letech skončil Ondřej Riebauer. Na jeho místo nastupuje třiadvacetiletý Kladeňák David Burda, který má zkušenosti z různých především marketingových pozic, na nichž působil v Karlových Varech a superligovém Chodově. „Vnímám nabídku jako příležitost uplatnit své dosud nabyté zkušenosti ve sportovním managementu a zároveň získat nové. Po třech letech mimo klub se vracím na ‚místo činu‘, kde jsem florbalově i lidsky vyrostl. A ohromně se na to těším,“ popsal David Burda, který nastínil i svou vizi: „Ondra Riebauer před třemi lety po nástupu řekl, že i cesta může být cíl. A já bych na něj navázal a lehce to poupravil: kladenská cesta je teď cíl.“

Nového generálního manažera čeká mimo jiné také spolupráce s Janem Bukem, který byl jmenován do nově zřízené funkce ředitele spolku. „Společně s Ondrou Fuchsem (místopředseda klubu) jsme hledali člena vedení, který bude co nejvíce v kontaktu se zaměstnanci a bude směrem k nim přenášet naše vize. Honza Buk je pro nás na tuto pozici vhodná osobnost, a tak už několik měsíců zmíněné věci řeší a klub velmi pozitivním způsobem ovlivňuje. Teď tomu dáváme jen oficiální punc,“ vysvětlil Zdeněk Jirák, předseda Kanonýrů Kladno.

 

Ligové zápasy Kanonýrů:

Sokol Brno – Kladno (2. září)
Kladno – Otrokovice (9. září)
Start98 – Kladno (16. září)
Kladno – Znojmo (23. září)
Hattrick Brno – Kladno (28. září)