Kladno v aktuální sezóně zatím získalo v jednadvaceti zápasech třiačtyřicet bodů. Inkasovalo jen sedmdesát osm branek, což je nejméně v celé lize. Špatně na tom Kanonýři nejsou ani na opačné straně hřiště, v počtu vstřelených gólů jim patří druhé místo.

Před blížícím se play-off navíc kladenský tým oznámil dvě velké posily. Vrací se totiž hráči, kteří mohou být rozdíloví. Ze superligové Sparty se natrvalo vrací Jakub Bohuslávek, po angažmá ve Švýcarsku hlásí comeback také juniorský mistr světa Ondřej Papoušek. „Jsme si vědomi, že pokud chceme zvládnout play off a naplnit naši touhu po postupu do superligy, potřebujeme k tomu široký kádr. A ve chvíli, kdy se objevila možnost angažovat výtečné hráče, kteří navíc velmi dobře znají kladenské prostředí, tým a přesně tak zapadají do naší klubové filosofie, že chceme jít kladenskou cestou, neváhali jsme. Věříme, že Kuba i Ondra jsou hráči, kteří na hřišti touží po úspěchu a jsou pro nás skvělou volbou,“ uvedl generální manažer Kanonýrů David Burda.

Jak již bylo zmíněno, před koncem základní části čeká Kanonýry ještě pět zápasů. Utkají se doma s Plzní (20. ledna, 18:00), Letkou (3. února, 18:00), Sokolem Brno (17. února, 17:00) a venku s Českými Budějovicemi (28. ledna, 17:00) a Chomutovem (10. února, 16:00). Následně je čeká nejspíš čtvrtfinále play-off.