Generální manažer Kanonýrů David Burda v rozhovoru pro klubový web informoval, že by mělo do Kladna dorazit pět, šest posil, jádro týmu ale zůstane stejné. Tomu nasvědčuje i fakt, že si klub pojistil klíčové postavy loňského ročníku. Nové smlouvy do roku 2027 s Kanonýry podepsali hvězdní mladíci Jakub Bohuslávek a Matyáš Bachmaier. Natrvalo se pak z Mladé Boleslavi do našeho města stěhuje Tadeáš Chroust, který se zároveň stává novým šéftrenérem mládeže nejmladších složek a také trenérem elévů. „Kostra týmu ale zůstane taková, jaká byla. Doplní se maximálně pět šest kluků. Chceme postavit tým okolo Matyho Bachmaiera a Kuby Bohuslávka. Roste nám Ferdinand Tomášek, který může skvěle na ty dva navázat. Zároveň jsme rádi, že se povedlo hostování Tadeáše Chrousta přeměnit v trvalý přestup, navíc se Tadeáš naplno zapojí do chodu klubu, což je příjemný a důležitý bonus celého angažmá,“ nechal se slyšet Burda, který doplnil: „Hledáme hráče, kteří si sem jdou pozici vybojovat, protože nemají nic jistého. Superligu nenecháme hrát jen tak někoho.“

Klub zatím oznámil příchod celkem pěti hráčů. První dva se do Kladna stěhují z pražské Sparty. Jedná se o útočníky Daniela Fišera a slovenského obránce Kristiána Kozáka. Fišer v minulosti za Kanonýry nastupoval formou střídavých startů. To Kozák poslední dvě sezóny strávil na hostování v superligovém týmu Black Angels. „Získat tyto dva hráče pro nás bylo jednou z priorit. Dan je hráč, který kladenské prostředí moc dobře zná díky střídavým startům. Je to mladý dravý hráč, lehce provokatér. Kristián je poctivý obránce, pravák, se zkušenostmi s mezinárodním florbalem. Takových na trhu moc není a přivést hráče tohoto typu pro nás bylo hodně podstatné,“ komentoval dva transfery ze Sparty Burda.

Tím však posilování z pražských klubů nekončí. Z Chodova přicházejí dva jednadvacetiletí útočníci - Jakub Dufek a Matěj Netrefa. „Jakub je Kladeňák, prošel u nás mládeží a je tak jedním z nás. Není tedy důvod, aby hrál superligu jinde. Získáváme v něm univerzálního hráče, který dokáže zahrát v útoku i obraně a v superlize už má něco za sebou. Maty naváže na svého bráchu Lukáše, který u Kanonýrů působil v sezoně 2019/20. Jedná se o velmi rychlého a skvěle technicky vybaveného útočníka. Splňuje naše požadavky na dravé mládí. Od prvního momentu navíc Maty ukazuje doslova extrémní chuť a motivaci hrát superligu za Kladno,“ řekl generální manažer Kanonýrů.

Kromě čtyř posil do hřiště ulovili Kladeňáci také nového strážce brankoviště. Z Pardubic přichází třiadvacetiletý juniorský mistr světa Martin Haleš, který má na svém kontě sto pětatřicet odchytaných superligových zápasů. „„Potřebovali jsme brankáře, který má zkušenost s těžkými zápasy a zároveň je dlouhodobě prověřený superligou. Jsme přesvědčeni, že v Martinovi, který byl navíc letos součástí kádru reprezentace do 23 let, právě takového brankáře nacházíme. Věřím, že s Kubou Janouškem vytvoří stabilní gólmanskou dvojici, na které budeme moct stavět,“ uvedl Burda.

S týmem se naopak loučí trojlístek hráčů z loňského kádru - Tomáš Svačinka, Marek Veselý a Ivan Ponomarev.