Kladno si brněnského soupeře užilo plnými doušky. Nejprve porazilo Sokol Brno v posledním zápase základní části 9:3, čímž si zajistilo prvenství v základní části soutěže. „Oslavili jsme to hned po zápase přímo na hřišti s našimi fanoušky. Užili jsme si to, rozdali jsme fanouškům nějaké fotky a podpisy. Bylo to velice příjemné, ale žádné další velké oslavy už jsme nepořádali. Místo toho jsme trénovali na vyřazovací boje. Byli a jsme pořád plně soustředěni na náš cíl, kterým je postup. První místo po základní části nám dodalo sebevědomí. Na druhou stranu se na nás ještě zvýšil tlak. My jsme ale velice silný tým, takže se s tím musíme vypořádat,“ velí kladenský obránce Matěj Stůj.

Souboj se stejným soupeřem musel on spolu s ostatními Kanonýry podstoupit ještě ve vyřazovací čtvrtfinálové sérii. Tu Kladno zvládlo, přestože Brno bylo tvrdým oříškem. První zápas série vyhráli Kanonýři na svém hřišti 8:7 až po prodloužení, ve druhém utkání Kladno dominovalo a vyhrálo 5:1. Po stěhování se do moravské metropole však vyhráli Brňané 3:1. Florbalisté našeho města postup vybojovali ve čtvrtém zápase, který ovládli 7:3. „Série pro nás byla náročná. Od soupeře jsme čekali trochu něco jiného. Hned v prvním utkání nás překvapili velice tvrdou a jednoduchou hrou. Chvíli jsme se s jejich hrou prali a možná i kvůli tomu se série protáhla až do čtvrtého utkání. Díky nelehké sérii jsme si ale uvědomili nějaké věci, které nám určitě pomohou v další fázi play-off,“ tuší Stůj, který nezapomněl poděkovat fanoušků. Ti Kanonýry přivítali po návratu z Brna světlicemi. „Vůbec jsme to nečekali a o to to bylo příjemnější. Jsme velice rádi, že fanoušky náš florbal baví, že tvoříme na Kladně fajn komunitu, která rok od roku roste. Chodí nám fandit i fanoušci hokejových Rytířů, čehož si vážíme. Moc se mi tohle propojení líbí,“ ocenil kladenský obránce.

Aktuálně Kanonýry čeká semifinále proti Otrokovicím. „Upřímně se na tuhle sérii těším. Očekávám, že bude o dost florbalovější. Otrokovice mají zkušenosti z extraligy, ale my si na ně věříme,“ nechal se slyšet bek s číslem jedenáct. Ten sice není častým střelcem svého týmu. V uplynulé sérii si však už jednu branku připsal. Dočká se další? „Moc rád bych ještě nějaký ten gól přidal. Snažím se se do šancí tlačit, být hodně aktivní. Play-off je o něčem jiném, než byla základní část… a já mám tyhle situace, kdy jde do tuhého, rád. Moje role sice není střílení branek, ale vynasnažím se ještě nějakým bodem týmu pomoci,“ slíbil Matěj Stůj.

 

Semifinálové zápasy:

Kladno - Otrokovice (16. března, 20:00)
Kladno - Otrokovice (17. března, 18:00)
Otrokovice - Kladno (23. března, 18:00)
Otrokovice - Kladno (případně 24. března, 17:00)
Kladno - Otrokovice (případně 26. března, 19:00)