… poprvé po celou sezonu mohou užívat nových toboganů, sítě na lezení a dalších atrakcí. „Všechny jsou umístěny u nerezového, pětadvaceti metrového bazénu. Od minulého roku máme navíc nový bufet a zavlažovací systém. Lidé se tedy mohou těšit na trávu a ne na suché fleky na zemi,“ doplňuje ředitel SAMK František Bureš. Zatímco u Sletiště je již areál otevřený, na Bažatnici ho sportovní areály zpřístupní tradičně na začátku prázdnin, 1. července. 

Naopak uzavřený zůstává pavilon atrakcí v Aquaparku. „Dlouhodobě jsme měli problém s protékající vanou masážního bazénu. Nyní proto realizujeme jeho výměnu za nerezový komponent. Nejen, že jeho životnost bude v řádu desítek let, navíc se zvýší pohodlí pro návštěvníky,“ vysvětluje Jiří Chvojka. Rekonstrukce by podle jeho slov měla skončit nejpozději v polovině srpna. 

Koupaliště ve správě SAMK ale nejsou jediná v našem regionu. Od 11. června je v provozu rovněž  aquapark ve Slaném s pětadvacet metrů dlouhým bazénem. Prozatím uzavřena zůstává plovárna ve Středoklukách, kde se na sezonu připravují.  

Přírodní koupací plochy i letos monitorují hygienici. Aktuální informace o výskytu sinic je na webu KHS Středočeského kraje www.khsstc.cz, pod záložkou koupaliště.