Dolům byl věrný do roku 2003

Právě v tomto roce dostal pro něj snovou nabídku pracovat jako fotograf pro město, spojil se mu tak celoživotní koníček s prací. Nabídka to nebyla náhodná, už v předchozích desítkách let postupně zachycoval řadu důležitých momentů kladenské historie, dokumentoval nejen důlní činnost, ale například sportoviště pod tehdejší správou ČSTV. Jen za svého působení na kladenské radnici pořídil desetitisíce fotek z akcí i projektů.

S klidným svědomím můžeme konstatovat, že se asi nenajde jediný obyvatel města, který by se s jeho fotografiemi v nějaké formě nesetkal.  Najdete je  nejen v městských publikacích, periodikách a materiálech, ale nezřídka je přebírají i regionální a celorepubliková média a nakladatelství. 

Josef Seifert není jen a pouze skvělým reportážním fotografem, ale i spisovatelem

V jeho biografii nalezneme půltuctu publikací s kladenskou či hornickou tématikou, jejichž je autorem či spoluautorem. A do celé řady dalších knih dodával obrazové materiály. Za zmínku stojí také jeho výstavy fotografií.
Při pohledu na bohatých 80 let života Josefa Seiferta nemůžeme zapomenout ani na jeho spojení s kladenským sportem. Byl basketbalovým trenérem, dlouhá léta působil u národního týmu hokejových veteránů.  

V současnosti se mimo fotografování a práce na fotografickém archivu statutárního města Kladna, jehož je zakladatelem a dlouholetým správcem, věnuje svým blízkým, koníčkům, a když to epidemiologická situace dovolí, tak i přátelům.

Josef Seifert je osobností, která je i ve svých 80 letech stále zdrojem energie, zkušeností a nefalšovaného lidství.

Nejen za celou redakci, ale i za všechny kladeňáky mu přejeme, ať s ním můžeme spolupracovat, potkávat se a prožívat řadu nového ještě mnoho dalších let!