V sobotu se proti sobě postavili v kategorii U11 domácí Miners a pražští Eagles a Tempo. Soupeři se v základní části spolu navzájem potkali dvakrát. Po sečtení bodů za výhry, remízy a prohry se dva týmy s nejvyšším počtem bodů utkaly v lítém finálovém zápase.

Vzhledem k značně vyrovnaným silám se až do posledního zápasu základní části nevědělo, kdo bude usilovat o zlato. Nakonec se proti sobě ve finále postavili domácí Horníci a Orli z Krče. Po napínavém utkání plném krásných výkonů se štěstí přiklonilo na stranu domácího týmu.

Konečné pořadí je tedy: bronz Tempo Praha, stříbro Eagles Praha a zlato Miners Kladno.

V průběhu celého dne nebyla nouze o skvělé akce a diváci si jistě přišli na své.

 

Výsledky sobota základní část:
Miners / Tempo 5:1
Tempo / Eagles 2:3
Eagles / Miners 6:6
Miners /Tempo 1:1
Tempo / Eagles 7:2
Eagles / Miners 9:0
Body celkem: Miners 4, Tempo 3, Eagles 5
Finále: Miners / Eagles 3:2

 

V neděli pokračoval baseballový víkend turnajem týmů U9. Kromě domácích jsme na hřišti mohli vidět výkony Praotců z Roudnice a pražské týmy Kotlářky, Tempa a Eagles.

Co se týče domácích hráčů, tým nastoupil oslabený velkou marodkou. I bez tří hráčů základní sestavy ale bojoval z plných sil. Na pálce se Kladno drželo zuby nehty vyrovnaně se soupeři, horší to bylo v obraně. Téměř celý den tým bojoval s nepřesností přihrávek. Pozdní hody, špatné zpracování a nepřesnosti v souhře moc radosti nepřinášely. Nakonec však ve vzájemných zápasech dokázali kladenští zdolat Tempo i Roudnici a prohrát jen s tradičně silnými Eagles.

Po součtu výsledků ze skupiny se tedy ve finále potkali opět Miners a Eagles. Finále přineslo ostrý souboj, kde si kladenští nechtěli nechat nic líbit a rozhodli se zabojovat. Zpočátku to vypadalo, že si po první polovině zápasu jdou Eagles pohodlně pro druhé vítězství. Miners v první směně slušně zabušili na pálce, ale Eagles to okamžitě vrátili a přidávali body navíc. Ale domácí obrana se konečně začala zvedat a zahrála pár pěkných outů. I tak ale šli v poslední směně Miners na pálku za stavu 4:9. Taktika - nemáme co ztratit, každý dá ránu a dostane se na mety. A Miners začali řezat, lítali po metách, body přibývaly a Eagles si poprvé ten den museli vzít time. Kladno vyrovnalo na 9:9. Nakonec v obranné dohrávce chyběl kousek. Za stavu 2 outy Eagles obsadili 2. a 3. metu a jejich nejlepší pálkař následně dlouhým odpalem stáhnul své spoluhráče domů. Eagles mohli slavit.

 

Neděle základní část:
Miners / Tempo 9:7
Praotci / Eagles 8:10
Tempo / Kotlářka 10:8
Eagles / Miners 14:8
Praotci / Tempo 2:9
Kotlářka / Eagles 4:16
Miners / Praotci 8:7
Vložený semifinálový zápas: Praotci / Kotlářka 9:6
O třetí místo Tempo / Praotci 9:15
Finále: Eagles / Miners 8:7

Kladenský kahan opět umožnil během zimní baseballové přestávky mladým hráčům oprášit své baseballové dovednosti a sehrát mnoho pěkných akcí. Tak příští rok zase na shledanou.