Projekt Kladno seniorům už 10 let nabízí lidem pokročilejšího věku vhodné podmínky pro trávení volného času. Nabízené zájmové činnosti rozvíjejí chuť pečovat o své zdraví, komunikovat s vrstevníky a neustále se vzdělávat. Projekt zastřešuje široké spektrum aktivit od pohybových přes vzdělávací až po výtvarné. Jednu takovou už téměř rok vede akademická malířka Galina Fleischmannová.

Pedagožka působící na Střední škole designu a řemesel v Kladně u Hvězdy a na Základní umělecké škole Buštěhrad, zároveň aktivně tvoří a svá díla vystavuje v tuzemských i zahraničních galeriích. Teď jako kurátorka zastřeší výstavu děl, které pod jejím odborným dozorem, ale zcela svobodně a intuitivně vytvořily její žákyně. 

„Výstava s názvem ‚Otevřené oči‘ obsahuje vybrané tematicky vymezené práce a zdaleka nemůže postihnout celou dosavadní tvorbu žen účastnících se kurzu. Každá představí jedno své dílo, tentokrát inspirované probouzejícím se jarem. Nově se rodící energii vystihují barevné exploze spolu s alegorickou představou Očí procházejících probouzející se krajinou. V nejrozmanitějších obrazech je díky individuálnímu rukopisu a osobnímu temperamentu každé z tvůrkyň vystižen neméně rozmanitý snový svět, a to za pomoci vášně, která nezná věkových hranic,“ láká milovníky umění Galina Fleischmannová.

Vernisáž výstavy, která bude do 11. června volně k zhlédnutí na chodbě v přízemí Kladenského zámku, se uskuteční na témž místě ve čtvrtek 4. května od 18 hodin.