Oba kruhové objezdy, které se aktuálně staví mezi Kociánkou a Kauflandem, jsou překvapivě bez stavebního povolení. Kolegové ze STAN Kladno se obrací na kontrolní orgány, aby postup prověřily," uvedl na sociálních sítích Roman Hájek, kandidát za Opravíme Kladno, které spojuje kladenské Piráty a STAN. Obdobné kroky potenciálně protáhnou výstavbu kruhových objezdů v Kročehlavech. Byť o tom Piráti a STAN dle jejich vyjádření vědí, tak před podobným postupem nebudou zavírat oči.

Město Kladno při aktuálně realizovaných investičních akcích vůbec nic neporušuje, protože nyní probíhají pouze přípravné práce, na které není zapotřebí mít stavební povolení. To budeme mít 21. června a stavební práce začnou ihned poté. Vše jde podle plánu tak, abychom to zvládli v co nejkratším možném termínu, což je v zájmu všech Kladeňáků. Tedy patrně vyjma těch, kteří na to upozorňují a nemají žádný jiný motiv, než stavby buď zpozdit, nebo zastavit. A to je smutné," konstatoval kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

To ovšem Piráty a STAN již nezajímá a otázkou tedy zůstává, zda s příchodem nového školního roku budou muset nejen řidiči, ale i děti dopravující se do škol a školek stále cestovat dle nynějších objízdných tras.  

Já bych se styděl takto vystoupit a říct, že naschvál zastavím výstavbu kruhových objezdů a nedovolím městu nic investovat. Tohle vystoupení bych odsouhlasil s kolegy jen tehdy, když bychom šli vědomě a cíleně škodit městu Kladnu a prodlužovat termíny ukončení," řekl Volf.

Nejedná se přitom o jedinou komplikaci, se kterou budou muset řidiči bohužel počítat. Rekonstrukce krajského mostu ve Slánské ulici, který je průjezdný pouze směrem do centra města, není zdaleka u konce. Dle Krajské správy a údržby silnic (KSÚS) měl být most průjezdný 24. června, stavba se ale prodlouží. Dokončený most bude dodavatel předávat až na konci září letošního roku. KSÚS se proto omlouvá všem kladenským řidičům za komplikace.

"Trošku jsme se obávali, že to takto dopadne a potvrdilo se, že informační cedule byly namístě. Už je tam ale vracet nebudeme a akceptujeme veřejnou omluvu Krajské správy a údržby silnic. Žádáme jen, aby se opravdu co nejvíce snažila termín zkrátit, protože to přináší diskomfort pro Kladeňáky. Městské investiční akce a uzavírky plánujeme i s ohledem na krajské stavby, situaci se budeme muset přizpůsobit, koneckonců nám nic jiného ani nezbývá," dodal Milan Volf.