Kladno do ČFL vstoupilo domácím zápasem s Teplicemi B. Po divoké přestřelce nakonec slavilo výhru 7:3. „Je znát, že je to třetí liga. Zápas s teplickým béčkem byl o dost rychlejší, než byly zápasy v divizi. V ČFL jsou mnohem těžší i osobní souboje, obecně narážíte na mnohem rychlejší a techničtější hráče,“ řekl Šnobl, který v úvodním duelu sezóny odehrál osmapadesát minut.

To ve druhém zápase třetí ligy se musel Šnobl smířit s tím, že si zahraje jen několik minut. Trenér Zdeněk Hašek vsadil na zkušenějšího Josefa Jakaba, který v létě zvýšil konkurenci v útočných řadách Kladna. „Velká konkurence mi osobně moc vyhovuje, i když mě na začátku sezóny dost překvapila. Žene vás to v tom, aby jste se pořád posouval dál,“ sdělil Šnobl, jehož tým v Ústí nad Orlicí vyhrál 1:0.

Kromě dvou ligových mačů SK Kladno odehrálo už i svůj první zápas v Mol Cupu. Necestovalo daleko, pohárová cesta ho dovedla do nedaleké Hřebče. Derby bylo jasně v režii Kladna, které nastřelilo už v prvním poločase tři břevna a nakonec vyhrálo 3:1. „V prvním poločase jsme měli problém s proměňováním šancí. Já sám jsem se dostal do třech, které jsem měl jednoznačně proměnit. Naštěstí gólový účet otevřel Tadeáš Pospíšil a pak už to šlo dobře,“ uvedl Matěj Šnobl, který ve Hřebči odehrál plnou porci minut, navíc vstřelil svůj první gól v sezóně: „Je to něco, co jsem potřeboval. Útočník pak má v sobě takový vnitřní klid.“

V loňském roce došlo Kladno v poháru daleko, nakonec si svými výkony vysloužilo velký zápas. Na domácím hřišti přivítalo Slovan Liberec. Na koho narazí letos? „Vysněným soupeřem je určitě Sparta… nebo plzeňská Viktorka či Slavia. Uvidíme ale, jak daleko se v poháru dostaneme. Naší prioritou je ovšem dojít co nejdál,“ přeje si útočník, který v loňském roce ovládl tabulku divizních střelců.

Vítězná jízda SK Kladna pokračovala také v posledním hraném zápase. V něm fotbalisté z našeho města přivítali na svém stadionu béčko Mladé Boleslavi… a opět vyhráli. Po gólech Buneše a Šnobla oslavili další tři body, díky kterým se mohou pyšnit stoprocentním bodovým ziskem a zároveň také prvním místem v ČFL.