Získat titul mistra republiky se zatím nikomu z našeho města nepovedlo. „V klubu jsme tak nějak tajně věřili, že by to mohlo klapnout. Děti chtěly jakoukoli medaili… a nakonec získaly zlato. Jedná se o obrovský úspěch, protože jde o vůbec první titul mistra republiky pro kladenské tancování v latinsko-amerických nebo standardních tancích,“ nechal se slyšet trenér a vedoucí klubu Lukáš Chmelík.

Příběh novopečených mistrů republiky je navíc jak z hollywoodského filmu. Taneční pár spolu trénuje jen necelý rok. Ukrajinec Bohdan totiž dříve tancoval ve své rodné zemi, jenže osud ho zavedl až do Kladna. „Adinka nejprve tančila sólo kategorie, ale asi před rokem začala tančit s Bohdanem. Ten pochází z Ukrajiny, odkud se kvůli válce do Kladna přestěhoval,“ přiblížil Lukáš Chmelík, který se sám může pyšnit mnoha tanečními úspěchy.

Podle něj je tento úspěch skvělým odrazovým můstkem nejen pro zmiňovaný pár, ale také pro ostatní tanečníky z klubu. „Jsme rádi, že začínáme konkurovat velkým českým klubům z Prahy, Brna nebo Ostravy. V Kladně jsme vytvořili fungující základnu, která našemu městu v budoucnu přinese ještě víc podobných úspěchů. Bohdan a Adina dokázali ostatním členům klubu, že se dá dosáhnout těch nejvyšších příček. Věřím, že to dodá nejen ostatním dětem potřebnou motivaci na sobě pracovat,“ uvedl vedoucí klubu, jehož členská základna čítá něco mezi sto padesáti až dvě stě dětmi a funguje v Kladně šestým rokem. Vstoupit do něj může kdokoli, koho tanec zajímá. Klub nabízí jak závodní stránku, tak tančení jen pro radost. Lákadlem by pro někoho mohl být fakt, že hned jeho dva lektoři se objevili v poslední řadě oblíbené televizní soutěže Star Dance. Jednalo se o Daniela Kecskemétiho a Zuzanu Dvořákovou Šťastnou.

Bohdana a Adinu dost možná v dohledné době čeká první velké mezinárodní srovnání. „Aktuálně přemýšlíme, že bychom tento pár poslali na German Open Championship do Stuttgartu, kde by poprvé mohli změřit síly se světovou špičkou,“ sdělil na závěr Lukáš Chmelík, který zároveň vysvětlil, že závody ve Stuttgartu jsou jednou ze čtyř nejprestižnějších evropských akcí. Mistrovství Evropy ani světa se totiž kvůli obavám z přetížení malých tanečníků pro dětské páry nepořádá.