Výstava se jmenuje Nad Kladnem a její název je opravdu výstižný. „Je to úžasná výstava dvou úžasných mladých tvůrců. I díky nim Město Kladno poměrně nedávno získalo ocenění Zlatý lajk za nejlepší instagramový profil mezi českými městy nad deset tisíc obyvatel,“ připomíná Vít Heral, tiskový mluvčí Statutárního města Kladna.

Pokud vám bude tvorba autorů Adama Litery a Michala Puchela povědomá, není to náhoda. Znát ji můžete mimo jiné právě z webu a sociálních sítí Města Kladna. „Létání s dronem se věnujeme plus mínus pět let. Za tu dobu se ta naše tvorba postupně vyvíjela. Zjišťovali jsme, co se lidem líbí a co mají rádi, pak jsme se na to snažili zaměřovat,“ říká jeden ze dvou autorů fotek i výstavy Adam Litera.

Návštěvníci mají možnost porovnat historické záběry Kladna s těmi současnými. Výstava nabízí i řadu interaktivních prvků jako je třeba poznávání míst, kde bydleli slavní Kladeňáci, označování vlastního domu na mapě nebo tematické skládání puzzle pro děti.

„Určitě doporučujeme zastavit se zde i s celou rodinou, protože to není jen o individuálním zážitku, ale je také skvělé se mezi generacemi pobavit o tom, co jak a kde bylo. Zajímavé to je z historického pohledu, ale návštěvníky určitě baví i to, že hledají, kde se nachází jejich dům nebo silnice, po které jezdí do práce a podobně,“ dodává druhý z autorů Michal Puchel.

Výstava potrvá v Galerii Cyrila Boudy až do 28. června, tak na ni určitě dorazte, vstupné je zdarma!

 

Otevírací doba Galerie Cyrila Boudy:

• Pondělí – čtvrtek: 8:00 až 18:00
• Pátek: 8:00 až 16:00
• Sobota – neděle: zavřeno