Inscenace pojednávající o životě a smrti legendárního zpěváka v sobě propojuje skvělé pěvecké výkony nejen Jana Krafky, ale i Barbory Janatkové, Anežky Rusevové a Barbory Hron Vovsíkové v rolích andělů. Diváky k sedačkám ovšem nepřipoutají pouze jejich brilantně sehrané role, ale i  silný lidský příběh Mikiho Volka vyprávěný s hlubokým pochopením a zároveň bez zbytečného sentimentu.

Pro Miroslava Hanuše, autora textu i režiséra inscenace, se stalo výchozím bodem vyprávění poslední období života Mikiho Volka. Diváci se ocitají společně se zpěvákem a několika nadpřirozenými bytostmi v jedné z pražských nočních tramvají, jejíž poslední stanice je skutečně ta úplně poslední. 

Vlastní vyprávění, vzpomínky na období největší slávy střídají hlubší dialogy s nepřehlédnutelnými faustovskými motivy. Miroslav Hanuš společně s dramaturgyní Kristýnou Čepkovou ale v námětu nacházejí i řadu humorných situací a paradoxů, díky čemuž se jim daří na jevišti vystavět rozporuplnou a přesto geniální postavu Mikiho Volka ve vší celistvosti.

Obnovenou premiéru už nyní může zhatit pouze epidemilogická situace a s ní související opatření. Nejen herci a další zaměstnanci kladenského divadla ale věří, že se spolu s diváky v polovině března setkají.