„Jindra píše hodně zajímavé písničky plné abstraktních textů,“ přizvukuje Michal Beneš, baskytarista, kterého stejně jako další kolegy z kapely znají fanoušci velmi důvěrně ze skupiny Perutě.

Její vystupování utlumily zákazy posledních měsíců. I proto se mladí muzikanti, převáženě z Kladna, rozhodli oživit více než rok starou myšlenku na vytvoření nové kapely. „Nedá se říct, kdo má být naším hlavním posluchačem. Pokud by to měli být všichni, museli bychom hrát jako Michal David. My ale míříme jinam. Postupně dáváme dohromady prvních pár písniček, v březnu první klip, na začátku léta letní song Poznání, v září chceme vydat první desku se čtyřmi, pěti singly. Jestli to jen trochu bude možné, koncerty,“ říká Michal Beneš.

První živé vystoupení, pokud to nařízení dovolí, by mohlo být na podzim. 

Prolínání hudby devadesátých let se současnými trendy má v Momentech na starosti Jan Vacek, který se věnuje aranžím, se svou kytarou ale prošel i další hudební projekty, hrál se snad všemi Queen revivaly v Čechách. Zatímco pro něj a další hudebníky není  pobyt ve studiu ničím novým, Jindřich Peroutka se v prvních minutách se záludnostmi tohoto prostředí musel trochu poprat. „Nebyl jsem mockrát ve studiu, najednou máš sluchátka a slyšíš úplně všechno. Musím si na to zvykat, je to jiný než sedět doma a hrát si pro sebe,“ vysvětloval. Na webu Kladenského měsíce si ale všichni mohou poslechnout, že prvotní nervozita opadla a Jenny je jednoznačným adeptem na muziku, kterou si každý poslechne rád i několikrát za sebou. 

Momenty svým nasazením a smělým plánem bourají představy o tom, že aktuální doba nepřeje hudebníkům a jejich nápadům.

„Za normálních okolností by kluci jeli koncerty, teď je vlastně víc času, což nám pomohlo,“ popisuje Michal Beneš. Společně se pět mladých hudebníků shoduje, jak je překvapila vzájemná shoda a vnitřní funkčnost kapely. Jejich slova jen potvrdilo, že při reportáži Kladenského měsíce byl na své první zkoušce nový bubeník Luboš Květ. Na výsledné nahrávce se ale jeho první hraní s Momenty ani trochu neodrazilo. Momentům nechybí dobré hudební nápady, zajímavé texty ani nasazení. „Moc nepřemýšlíme o tom, jestli jsme ve správný okamžik na správném místě. Chceme jít nahoru, to je náš aktuální cíl,“ říká klávesista Dan Rojek.

A typický poznávací znak Momentů?

Hlas Jindřicha Peroutky, který si můžete exkluzivně poslechnout v aktuálním podcastu nebo pustit na YouTube kanálu Kladenského měsíce.