TEQBALL je míčová hra kombinující prvky fotbalu a stolního tenisu. Moderní sport se těší velké oblibě nejen mezi hvězdami světového fotbalu, jeho popularita stoupá i mezi širokou veřejností.

Speciální do oblouku tvarované stoly se čím dál častěji objevují na plážích, v parcích a na veřejných prostranstvích – nově i na Kladně. Dva stoly jsou „napevno“ instalovány na zpevněném podloží za tribunou na Městském stadionu Sletiště a další stůl bude k využití také na letních koupalištích u Sletiště, respektive v Bažantnici. 

„Jelikož se jedná o poměrně mladý sport, který nemusí být široké veřejnosti známý, rozhodli jsme se zahájení provozu TEQBALL stolů na Sletišti pojmout slavnostně a pozvat na něj špičkové hráče z celé republiky,“ říká ředitel Sportovních areálů města Kladna František Bureš. Pořádání akce se ujala agentura CREAVITA, která je oficiálním partnerem společnosti TEQBALL, stojí za vznikem celého nového sportovního odvětí a pod značkou TEQBALLGAME stoly nejen prodává, ale zasazuje se o rozšíření nové sportovní aktivity v České republice. 

Jak vznikla myšlenka TEQBALL propagovat v České republice a jak jeho budoucnost nejen u nás, ale i ve světe vidí majitelka společnosti CREAVITA Lucie Kučerová?

„Naše agentura působí v oblasti marketingu, reklamy, organizace eventů a sportovních akcí už mnoho let. Protože jsou mezi námi profesionální i amatérští sportovní nadšenci, stále hledáme novinky, které bychom mohli přinést našim klientům. Během zahraničních cest jsme si TEQBALL mohli vyzkoušet a upřímně jsme této novince propadli stejně jako třeba David Beckham nebo Ronaldinho,“ popisuje Kučerová a připomíná, že s TEQBALL stolem si na své přijdou nejen fotbalisté. Využít se totiž dá až pro pět různých sportovních disciplín, takže ho jako vhodný tréninkový doplněk ocení také volejbalisté nebo házenkáři. Využít ho lze pochopitelně i pro adaptaci ping-pongu či plážového tenisu. Zakřivený tvar stolu, jenž způsobuje nepředvídatelné odrazy míčů, hráčům umožňuje rozvoj koordinace, rychlé reakce, rovnováhy či koncentrace. Ne náhodou tento prvek zařazují do juniorské přípravy profesionální sportovní týmy.  

„Proto nás velmi těší, že i přes koronavirovou situaci, která nás přibrzdila, nyní úspěšně umisťujeme stoly na mnoho veřejných hřišť ve středních Čechách a chystáme se expandovat i na Moravu. Upřímně se těšíme, že TEQBALL nadchne všechny generace i na Kladně a Česká Asociace Teqballu získá do týmu další hráče. Věříme, že tomuto sportu budeme moci zakrátko společně fandit nejen na turnajích, ale snad už i na příštích olympijských hrách,“ říká Kučerová. 

Podrobnější informace o sportu, jeho oficiální pravidla, zajímavá videa ze hry a mnoho dalšího najdete na webových stránkách teqballgame.cz.