„Pobočku největší české sítě saunových světů Saunia chceme otevřít v závěru letošního roku. Očekáváme, že bude o tuto službu velký zájem, Kladeňáci budou mít přímo v centru města možnost si odpočinout a relaxovat v kvalitním saunovém komplexu,“ potvrdila ředitelka Central Kladno Aneta Kottová.

Plán na rozšíření nabídky volnočasových aktivit přichází v době, kdy není jasný osud maloobchodu v návaznosti na vládní restriktivní opatření a současně ve chvíli, kdy město Kladno prostřednictvím Sportovních areálů města Kladna oživilo projekt zásadní modernizace sauny u haly Bios. „Aktuálně připravujeme projektovou dokumentaci, abychom mohli realizovat projekt saunového světa,“ potvrdil ředitel SAMK Jiří Chvojka

Ani zástupci obchodního centra ani SAMK se neobávají, že by neměli dostatek zájemců o saunování. „Saunování má velmi pozitivní vliv na zdraví a pohodu lidského organismu. Navíc koncept Saunia je dobře prověřený v celém Česku, kladenská pobočka bude už třináctá,“ řekla Aneta Kottová. Současně vyvrátila, že by se Central Kladno potýkal kvůli uzavření obchodů se zásadními problémy. Předvánoční prodeje dokonce dosáhly devadesátiprocentní úrovně proti roku 2019, postupně roste průměrná útrata, kterou zákazníci realizují při každé jednotlivé návštěvě centra. 

Kino a unikátní Central BOX 

Nejen pro kladeňáky je zajímavý i další plán obchodního centra Central Kladno. „Zahájili jsme přípravu na vybudování multikina,“ potvrdila ředitelka centra. Probíhají  jednání se zástupci řetězců multikin o konkrétním konceptu. Řeší se počet sálů a jejich kapacita. Do úvah musí zahrnout zcela novou situaci na filmovém trhu. Premiéry se postupně v posledních měsících přesunuly z kin do on-line prostředí či na placené platformy, což má dopad na budoucí nabídku a ekonomiku promítacích sálů.

Zcela novou službou pro zákazníky obchodů v Central Kladno bude možnost vyzvednout si objednané zboží během pár sekund přímo v prostoru garáží.

„Zde umístíme velký výdejní box, z něhož si po zadání kódu mohou zákazníci odnést nákup realizovaný přes telefon nebo na e-shop nájemců. Je to cesta, jak pomoci prodejcům a jejich zákazníkům nejen v době, kdy jsou obchody uzavřené,“ vysvětlila Aneta Kottová. Central Kladno bude prvním místem, kde síť OC Central nový způsob výdeje zboží vyzkouší a uvede do reality. Přesné datum spuštění této služby ještě není stanovené, bude to ale v řádu příštích týdnů.