Ton si za svou kariéru zahrál nejprve za Kladno, následně však přestoupil do finské ligy, kde postupně oblékal dresy týmů Jokerit Helsinky, Espoo Blues, JYP Jyväskylä a Kärpät Oulu. Jak již bylo zmíněno, po návratu ze zahraničí oblékal dlouhých jedenáct sezón dres Sparty Praha, kde se stal klubovou legendou. A přestupy mezi týmy, které se příliš neměly v lásce, Tonovi zjevně nedělaly problém. Ze Sparty totiž na sklonku kariéry přestoupil do Pražany nenáviděné Komety Brno. V jejích barvách si ještě střihl dvě sezóny, aby následně zakončil kariéru jedním rokem v první lize, a to v dresu mateřského Kladna.

Dnes padesátileté křídlo má na svém kontě řadu úspěchů. Se Spartou Ton získal hned dva tuzemské tituly, celkem pětkrát bral extraligový bronz. Ten si přivezl také z Finska, třetí místo vybojoval s Jokeritem Helsinky, k němu přidal také druhé místo s Kärpätem Oulu. V jeho početné sbírce bronzových medailí je i ta z mistrovství světa juniorů, které se konalo v roce 1993. Co se týče individuálních trofejí, může se Petr Ton chlubit trojnásobným titulem nejlepšího střelce extraligy, dvakrát byl také nejproduktivnější hráč naší soutěže, jednou se stal extraligovým hokejistou sezóny. Kromě toho si připsal také několik startů v reprezentaci.

Na výbornou kariéru svého otce se nyní snaží navázat jeho syn, Petr Ton mladší. Jednadvacetiletý hráč aktuálně patří Rytířům Kladno, odkud je půjčený do prvoligových Litoměřic, kde ve čtrnácti zápasech zaznamenal sedm gólů a tři asistence. Za extraligový tým Kladna si však už stihl připsat první extraligový start a k prvnímu gólu neměl daleko. Hned v prvním extraligovém střídání proti Kometě Brno, v jejíž barvách před lety hrával jeho otec, trefil tyč. „Doufám, že dostanu další šance se ukázat,“ přeje si mladík.

Petru Tonovi staršímu přejeme všechno nejlepší a tomu mladšímu, tomu přejeme, aby se mu v hokeji dařilo alespoň tak skvěle, jak kdysi svému otci!