Denis Kusý je pětadvacetiletý rodák z Prahy, který hokejově vyrůstal v Pardubicích. Zde se však pořádně neprosadil, většinu času trávil po hostováních, a tak se rozhodl pro odchod do zahraničí. Pro restart své kariéry si vybral druhou finskou ligu, což byl velmi dobrý krok. Kusý za tým Joensuun Kiekko-Pojat v uplynulé sezóně válel, v 49 zápasech základní části zaznamenal 24 branek a 28 asistencí. Dalších 6 bodů pak přidal také v play-off. „Denis měl minulý rok výbornou sezonu ve Finsku a věříme, že na ni naváže i v našem dresu. Očekáváme, že nám pomůže s týmovou produktivitou,“ uvedl pro web Rytířů sportovní manažer Jiří Burger.

Střílení branek a sbírání asistencí je v popisu práce také další akvizice, Kanaďana Devena Sideroffa. Ten se může pochlubit 87 zápasy v celku San Diego Gulls, tedy na farmě Anaheimu Ducks. Pro šestadvacetiletého forvarda bude štace u Rytířů jeho čtvrtým evropským zářezem. V minulosti nastupoval totiž za rakouský Innsbruck, švédský Kristianstads a naposledy také slovenský Zvolen. A u našich východních sousedů se mu nedařilo vůbec špatně. Ve 42 utkáních zapsal 15 gólů a 20 asistencí. V play-off přispěl 4 body svému týmu k tomu, aby Zvolen dokráčel až do finále nejvyšší slovenské soutěže. „Na Devena jsme měli dobré reference, které nám potvrdil mimo jiné i Jacob Dotchin. Společně se totiž znají z Kanady. Od jeho příchodu si slibujeme zvýšení produktivity,“ řekl na konto nevysokého Kanaďana Jiří Burger.

Také šestadvacet let je Christopheru Martenetovi. Přesně dvoumetrový americký obránce, který má za sebou působení v OHL, ECHL a také AHL, v níž však odehrál jen 10 zápasů, bude nejspíše tvrdit muziku před kladenskou bránou. Na ledě totiž rozdává jeden tvrdý hit za druhým a dokonce se ani nebojí shodit rukavice. Pozor si však bude muset dát na zbytečné sbírání trestných minut, jen v loňské sezóně proseděl Chris hned 113 minut na trestné lavici. „Hledali jsme vysokého a silného obránce, který nám v minulé sezoně chyběl. V Chrisovi jsme tyto parametry našli a věříme, že přinese důraz do naší obranné hry,“ dodal Burger.

Téměř jasné je, že v posilování Kladno ještě nekončí. Do začátku dalšího ročníku extraligy bude muset přivést ještě několik hráčů. Na své soupisce totiž Rytíři mají kromě brankářů jen sedm obránců a devět útočníků. Desátým forvardem byl Albert Michnáč, ale ten se rozhodl pro odchod z nejlidnatějšího středočeského města. V následující sezóně bude působit na Slovensku, v Nových Zámcích.

Otazníky visí nad pokračováním dvou legend českého hokeje. Zatím pořád není jasné, zdali budou modrobílý dres i příští rok oblékat velezkušení útočníci Tomáš Plekanec a Jakub Klepiš.