Nejcitelnější ztrátou, která byla avizována ještě v rozehrané sezóně, je odchod Adama Kubíka do Českých Budějovic. "Toho jsme chtěli nahradit Ludwigem Blomstrandem, ale ten se nakonec rozhodl pro návrat do Švédska. Je to škoda, ale v těchto dnech jednáme s jinými hráči ze zahraničí. Jednou z našich hlavních priorit je přivést vysoké a důrazné obránce, což nám v minulé sezoně chybělo," vysvětlil pro klubový web sportovní manažer Rytířů Jiří Burger. 

Kromě Kubíka však Kladnu žádní další hráči neutekli. V případě dalších šesti odchodů se jedná o hráče, o které klub již nemá zájem. "Opci jsme se rozhodli neuplatnit lotyšské dvojici Cibulskis - Sotnieks a útočníkovi Mírovi Indrákovi. Dále v klubu nepokračují Martin Kehar, kterému nebyla nabídnuta nová smlouva, a také Ladislav Zikmund. S ním jsme rozvázali kontrakt. Na Kladně nebude působit ještě švédský útočník Adam Brodecki. I všem těmto zmíněným hráčům děkujeme za odvedené služby,“ popsal aktuální situaci Burger s tím, že ostatní hráči měli platnou smlouvu nebo jim klub uplatnil opci.

Otazník zatím visí nad pokračováním dvojice veteránů a klíčových hráčů Kladna. Tomáš Plekanec a Jakub Klepiš ještě o své budoucnosti nerozhodli. "S oběma budeme mluvit v následujících dnech,“ ujistil fanoušky sportovní manažer.

To s gólmanem a fantomem baráže Adamem Brízgalou se klub díky velkému výkonnostnímu progresu z poslední sezóny dohodl na víceleté spolupráci. Smlouvu v Kladně podepsala také dvojice hráčů, kteří již v minulosti modrobílý dres oblékli. Vrací se kapitán a dříč Jakub Strnad, znovu se před kladenskými tribunami představí také talentovaný obránce Karel Klikorka. "Karel měl výbornou sezonu ve Slavii. Byl druhý nejproduktivnější obránce Chance ligy a za Kladno v těch pár zápasech naplnil naše očekávání a ukázal, že na extraligu má. Pokud na sobě bude pracovat, může to být nadstandardní extraligový bek. Strnyho na Kladně každý zná. Je to výborný bruslař, důležitý hráč do oslabení i do kabiny," uvedl na adresu posil Burger, podle kterého klub aktuálně jedná s dalšími hráči. 

Do přípravy s A-týmem Rytířů se zapojí junioři Josef Trojna, Ondřej Kouba a Petr Šíma. „Osloveni byli i další hráči juniorského věku, ale ti bohužel naši nabídku odmítli a dali přednost juniorským soutěžím v česku i zahraničí, což mě mrzí. Každopádně i do budoucna chceme více zapojovat mladé hráče do přípravy se seniory a chceme tím docílit toho, že během tří let nám čtvrtou pětku budou hrát hráči do 22 let,“ vysvětluje sportovní manažer.

Zmiňovanou letní přípravu, která letos začíná 15. května, poslední roky vždy vedl Michael Obrtel, letos tomu tak nebude. Rozhodl se totiž přijmout nabídku Mladé Boleslavi. Novým kondičním trenérem se místo něj stal bývalý kladenský hráč Tomáš Horna, který se v minulosti staral například o kondici béčka fotbalové Sparty. Na střídačce Kladna fandové nadále nebudou vídat Miroslava Macha, i ten končí.

 

Aktuální kádr Rytířů: 

Brankáři: Adam Brízgala, Landon Bow

Obránci: Jakub Babka, Jake Dotchin, Karel Klikorka, Ondřej Slováček, Jiří Ticháček, Václav Veber

Útočníci: Matěj Beran, Ondřej Bláha, Matyáš Filip, Antonín Melka, Albert Michnáč, Martin Procházka, Jaromír Pytlík, Jakub Strnad