Z patnácti podzimních zápasů SK Kladno vyhrálo jen osm, třikrát remizovalo a čtyřikrát odešlo poražené. „První polovinu sezóny jsme si představovali trochu lépe. Prostě nám nevyšla tak, jak jsme chtěli. Chtěli jsme být nahoře, hrát hezký fotbal a hlavně mít více bodů, ale bohužel nám to uteklo. Zejména venkovní zápasy se nám nedařily. Některé z nich jsme odehráli příšerně a výkon v nich se s tím, co jsme předváděli doma, nedal vůbec srovnat. Když chcete jít na postup, tak musíte venku minimálně neprohrávat, což se nám nedařilo,“ hodnotil pro Kladenský měsíc čtyřiadvacetiletý záložník Petr Hampl.

Benešovský odchovanec se po svém letním příchodu stal jednou z opor týmu. Spolu s Matějem Šnoblem se dělí o prozatímní korunu krále divizních střelců. Oba kladenští kanonýři zatím nasázeli shodně devět branek. „Angažmá v Kladně mi chutná, ale přesto jsem měl hodně zápasů, kdy jsem týmu nepomohl tak, jak bych chtěl. Gólů jsem v některých utkáních, zejména v důležitých zápasech, kde se lámal chleba, měl dát víc. Prvenství v tabulce střelců je hezké, ale radši bych, abychom místo toho byli nejlepší tým divize. Týmový úspěch je pro nás všechny nejdůležitější,“ vysvětluje fotbalista, který je specialitou na proměňování pokutových kopů. V téhle sezóně se zatím z penaltového puntíku nemýlil, přičemž proměnil pět penalt v divizi a jednu také v Mol Cupu. „Za poslední roky jsem si penalty vždycky bral a dařilo se mi. Na pokutové kopy si věřím, snažím se být klidný a je mi jedno, v jaké minutě na penaltu jdu. Věřím, že jí zkrátka vždycky proměním. Žádná jiná varianta v mé hlavě neexistuje,“ popsal kladenský penaltový mág.

Ačkoli Petr Hampl dříve působil ve Zbuzanech, béčku Mladé Boleslavi, Vyšehradu, Ústí nad Labem nebo Benešově, nyní je jeho domovem Stadion Františka Kloze. „Na Kladně se mi líbí moc, jsem tu spokojený. Už, když jsme spolu s ostatními hráči přicházeli, tak se mi Kladno a celková vize klubu líbila. Okolí stadionu i stadion samotný je super, i když se to zvenku nemusí zdát. Navíc jsem úplně ohromený z kladenských fanoušků. Takovouhle podporu jsem na téhle úrovni ještě nezažil. Musím říct, že je super, když na divizi chodí kolem půl tisíce lidí, kteří nás podporují. Moc si toho vážíme,“ vzkázal příznivcům SK.

Po skončení podzimní části sezóny čekalo fotbalistu s číslem jedenáct a jeho parťáky krátké volno. Následně se opět vrátili do tréninkového procesu. „Máme celou zimu na to, abychom se co nejlépe připravili na jaro. Jako tým uděláme všechno pro to, abychom to Chomutovu ještě co nejvíce znepříjemnili… a věřím, že se na ně ještě dotáhneme. Osobně zimní přípravu moc nemusím, je totiž strašně dlouhá. Vzhledem k tomu, že jsme v tabulce tam, kde jsme, do toho budeme muset pořádně šlápnout,“ nechal se slyšet Hampl.

Na začátku prosince by tým měl dostat další, tentokrát o poznání delší, vánoční volno. „Mám v plánu dovolenou. Rád bych mezi svátky odjel někam za teplem,“ líčí ofenzivní hráč, který se už těší na Vánoce: „Dám si smaženého kapra a bramborový salát. Těším se, až si s rodinou a přítelkyní sedneme, budeme odpočívat a u toho jíst cukroví. Vánoční pohodu mám moc rád.“

A jak je na tom kladenský fotbalista se sháněním dárků? „Mám koupený zatím jen jeden dárek, a to pro rodiče. Jsem v tomhle dost lajdák, takže očekávám, že budu dárky řešit pár dní před Štědrým dnem,“ dodal Petr Hampl.