Šest výher, tři prohry a jedna remíza. Taková je jarní bilance Kladeňáků. „Jaro bych zatím hodnotil jako úspěšné, i když nám asi náš hlavní cíl, postup, unikne. Teoretická šance ještě nějaká je, ale když se reálně podíváte na tabulku, tak už je bohužel asi rozhodnuto, že nepostoupíme,“ uvedl dvaadvacetiletý útočník a nejlepší střelec týmu Matěj Šnobl.

Jeho tým doplatil na remízu 2:2 s Kosmonosy a prohry 1:5 s Újezdem Praha, 0:2 s Březovou a také 1:3 s Chomutovem. Všem zmiňovaným ztrátám paradoxně vždy předcházely výhry. „S týmem jsme seděli a hledali jsme důvod proč, jednou dáme soupeři jedenáct gólů a zápas na to nedáme ani jeden, ale k ničeho jsme se nedopátrali. Podle mě je to tím, že na nás čas od času nějaký tým důrazně nastoupí, otráví nám naši hru a my na to nedokážeme najít odpověď,“ řekl Kladenskému měsíci mladý střelec, který zároveň ujistil fanoušky, že i přes nesplnění cíle v kabině je vše v naprostém pořádku.

I když se týmový cíl nejspíš nepovede splnit, Matěj Šnobl musí být s jarní částí sezóny nadmíru spokojen. Pravidelně nastupuje v základní sestavě a nasázel do sítí soupeřů už jedenáct branek. K poslední, historicky nejvyšší, výhře 13:1 nad Sokolem Libiš přispěl hned čtyřmi góly. „Je to hlavně skvělým týmem. Máme kvalitní a stabilní střed pole, na čemž pak můžeme stavět. Zároveň mi prospěla také změna formace. Tříobráncový systém, na který jsme přešli právě v zimní přípravě, mi vyhovuje víc něž předchozí čtyřobráncový,“ vysvětlil Šnobl, který si pochvaluje si spolupráci s ostatními útočníky: „Prostě jsme si s kluky sedli!

A něco na tom bude. Čísla kladenských útočníků jsou výborná. No, posuďte sami. Matěj Šnobl vstřelil jedenáct gólů, Dominik Šíma deset a Jaroslav Kafka i David Javorek shodně sedm. „Na osobní čísla se samozřejmě koukám, ale pochopitelně radši jsem, když máme dobrá čísla jako tým. Raději postoupím do ČFL a dám dva góly, než abych dal branek padesát a byli jsme třetí,“ reagoval Šnobl, který nejspíš bude střílet góly za Kladno dál: „Pokud se nestane nic zásadního, tak budu na Kladně určitě pokračovat i další sezónu. A mohu slíbit, že budeme hodně tvrdě pracovat na tom, aby už konečně vyšel postup.

 

Následující zápasy:

Admira B – Kladno (17. května, 17:00)
Meteor Praha – Kladno (21. května, 10:15)
Kladno – Český Brod (27. května, 10:15)
Slaný – Kladno (3. června, 17:00)
Kladno – Hvězda Cheb (10. června, 10:15)