Kladeňáci na začátku sezóny bavili své fanoušky fotbalem a vypadalo to, že nebudou mít s postupem problémy, jenže následně přišly velké komplikace. SK již čtyři divizní zápasy po sobě nevyhrálo, což pochopitelně znamenalo i propad v tabulce. „Pocity z uplynulé části sezóny jsou takové smíšené, protože se nám nyní příliš nedaří. Nevychází vše podle našich představ, ale rozhodně nemáme hlavy dole a snažíme se dál. Postup stále není nereálný,“ burcuje mladý kladenský útočník Matěj Šnobl, který dodává: „Nedokážu si vysvětlit, čím to je. Často o tom přemýšlím třeba i v práci, ale nic mě nenapadá. Je to takový začarovaný kruh. Proti kvalitním týmům v poháru se hecneme a makáme jeden za druhého a pak přijde divize, kde to nedokážeme, i když do zápasů vstupujeme s tím, že do toho dáme všechno. Vždycky nás ale něco srazí, třeba hloupá individuální chyba.“

Dvaadvacetiletý Šnobl je s devíti brankami aktuálně nejlepším střelcem týmu a zároveň také nejlepším kanonýrem celé soutěže. „S devíti góly v lize jsem zatím spokojený, jen v posledních zápasech mi asi zvlhnul střelný prach. Už asi pět zápasů jsem gól nedal, ale to neznamená, že budu věšet hlavu, musím se co nejdříve chytit, a vrátit se tak na střeleckou vlnu,“ ví střelec, jež zazářil hned v prvním kole proti Českému Brodu, když vstřelil v jednom zápase hned pět branek.

Do Černého se trefil Matěj Šnobl také v Mol Cupu, v němž Kladno vyřadilo několik papírově silnějších soupeřů a následně sehrálo relativně vyrovnanou partii s ligovým sokem. „Bylo to jako sen,“ popisuje Šnobl.

Kladno postupně vyřadilo pražské Tempo (3:2) hrající Pražský přebor a následně také velké favority - třetiligový Králův Dvůr (1:0) a druholigový Varnsdorf (2:1). Právě proti Varnsdorfu byl Matěj Šnobl velkým hrdinou, vsítil totiž v devadesáté minutě branku rozhodující branku. „Nikdy jsem takový gól nedal, bylo to krásné, radovat se a slyšet celý náš stadion křičet. To jsou pocity, které budu mít v hlavě do konce života,“ popsal své pocity šikovný fotbalista, který se narodil v Rakovníku a nyní bydlí v Nesuchyni na Rakovnicku.

Díky jeho brance si následně Kladeňáci mohli užít fotbalový svátek – duel s ligovým Slovanem Liberec. Ten nakonec prohráli 0:2, se svěšenou hlavou však neodcházeli. S velesilným soupeřem hráli po většinu hrací doby více méně vyrovnaný mač. „Bylo úžasné vidět na stadionu proti Varnsdorfu tolik lidí… a pak ještě přijel Liberec, a to bylo ještě o něčem jiném. Nikdy jsem si ani nepředstavoval, že proti takovému soupeři jednou nastoupím. A navíc jsme si dokázali, že se dokážeme i s ligovým soupeřem se ctí poprat. Škoda, že jsme proti Slovanu neproměnili jednu ze šancí, kterou jsme měli,“ lituje Šnobl.

I tak takřka heroický výkon proti ligovému Liberci ocenil slušně zaplněný stadion Františka Kloze hlasitým potleskem. „Rád bych fanouškům poděkoval a vzkázal jim, ať na nás chodí dál, ať nás nadále podporují a hlavně ať nám věří. Spolu to zvládneme,“ dodal útočník s číslem jednadvacet.

 

Následující zápasy:

Kladno – Štětí (21. října, 10:15)
Cheb – Kladno (28. října, 16:00)
Kladno – Nespeky (4. listopadu, 10:15)
Újezd Praha – Kladno (11. listopadu, 10:15)