Obrovský kámen ze srdce spadl všem příznivcům Rytířů, když se dozvěděli, že bude v týmu pokračovat jejich kapitán a nejproduktivnější hráč Tomáš Plekanec. Ikonická čtrnáctka byla totiž v posledních letech nepostradatelným lídrem ofenzivy. I přesto, že se loni Kladno umístilo na posledním místě extraligové tabulky, „Pleky“ dokázal nasbírat obdivuhodných 49 bodů za 16 gólů a 33 asistencí. Díky zmiňovaným číslům obsadil třetí místo v celém kanadském bodování soutěže, mezi nahravači byl pak čtvrtý. „Když jsme s Plekym po baráži mluvili a řekl nám, že chce pokračovat i příští rok, tak pro nás bylo prioritou ho udržet a domluvit se s ním na nově smlouvě. Jednání byla trošičku delší, ale jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili a Pleky přidá další sezonu v našem dresu. Všichni víme, jak je pro nás Pleky důležitý,“ uvedl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Se čtyřicetiletým Plekancem si v týmu zahraje také o rok mladší Jakub Klepiš. I on předváděl v minulém ročníku výborné výkony. Kvůli zlomenině nohy však nastoupil k pouhým 34 mačům, v nichž zapsal 20 bodů za 9 gólů a 11 asistencí. Po vážném zranění se však dokázal neskutečně rychle vrátit na led a patřil k nejlepším Rytířům na ledě. „Máme mladý tým a víme, že ho potřebujeme doplnit o zkušené hráče. Klépa zkušenosti samozřejmě přinese a navíc nám pomůže s výchovou našich mladých hráčů,“ komentoval prodloužení smlouvy s Klepišem Jiří Burger.

 

Aktuální soupiska Rytířů

Brankáři: Adam Brízgala a Landon Bow
Obránci: Jakub Babka, Jake Dotchin, Karel Klikorka, Chris Martenet, Ondřej Slováček, Jiří Ticháček a Václav Veber
Útočníci: Matěj Beran, Ondřej Bláha, Matyáš Filip, Jakub Klepiš, Denis Kusý, Antonín Melka, Tomáš Plekanec, Martin Procházka, Jaromír Pytlík, Deven Sideroff a Jakub Strnad

 

Přípravné zápasy Kladna

Kladno – Karlovy Vary (10. srpna, ZS Slaný)
Litoměřice – Kladno (15. srpna)
Kladno – Litvínov (17. srpna, ZS Slaný)
Litvínov – Kladno (22. srpna)
Kladno – Slavia (24. srpna, ZS Mělník)
Kladno – Plzeň (29. srpna, pravděpodobně ČEZ stadion Kladno)
Slavia – Kladno (31. srpna)
Karlovy Vary – Kladno (5. září)
Kladno – Litoměřice (7. září, ČEZ stadion Kladno)