Hlavním záměrem bylo podrobněji představit Kladeňákům to nejlepší ze 150leté sportovní tradice našeho města. Pokud se u Zdi slávy třeba jen na chvíli pozastaví 14letý fotbalista a poprvé zjistí, že Kladno ve 30. letech hrálo s Juventusem Turín nebo Interem Milán, může být velmi překvapen i motivován. Z dnešního pohledu je to až neskutečné,“ říká autor Zdeněk Slepička, dlouholetý tajemník kladenského magistrátu, sportovní odborník a historik, který pečlivě sbíral a připravoval materiály zhruba po dobu dvou let. 

Zeď slávy je skutečnou poctou řadě oddílů a osobností. Zaujala i tu vůbec z největších, Jaromíra Jágra, který se u ní při cestě z autogramiády na Sletišti vyfotil a na své sociální sítě sdílel městu Kladnu i tvůrci samotnému poděkování za všechny vyobrazené sportovce. Jágr, stejně jako řada dalších velikánů, pro tvorbu zdi poskytl své unikátní snímky, trofeje, medaile a osobní artefakty. „Jedinkrát jsem se při sbírání materiálů nesetkal s neochotou a ukázalo se, jak nejen samotní aktéři, ale i Kladeňáci mají sport rádi. To je obrovsky cenná zkušenost. Na Zdi slávy se včetně samotných legend podílely vyšší stovky lidí. Představuje úctu a respekt fantastickým sportovcům a jejich úspěchům,“ uvedl Zdeněk Slepička. 

Až půjdete na Sletiště, určitě se kolem Zdi slávy projděte. Nenajdete na ní pouze hokej a fotbal. Třeba vás překvapí atletika, motorsport, cyklistika, volejbal, aerobik, hokejbal nebo i šachy a řada dalších méně známých ale stejně důležitých odvětví. I proto je tento projekt tak cenný. Mimochodem, tu nejlepší pozvánku pronesl asi nejslavnější český sportovec osobně. „Pokud se tady na chvilku zastavíš, hodně se toho dozvíš. To se mi moc líbí. Já jsem se toho dozvěděl spoustu i sám o sobě, dost jsem toho totiž už zapomněl,“ pronesl s úsměvem Jaromír Jágr.