Ve třetí lize zatím Kladeňáci odehráli šest zápasů. Porazili 7:3 Teplice B, vyhráli 1:0 nad Ústím nad Orlicí, zvítězili 2:0 nad Mladou Boleslaví B, remizovali 2:2 se Zápy, udolali 2:1 Ústí nad Labem, až v posledním hraném zápase podlehli Mostu-Souši 0:3. „Pořád jsme spokojeni. Troufnu si říct, že nikdo nečekal, že bychom po pěti kolech byli neporažení. I když to v zápase s Mostem nevyšlo, pořád si vedeme nad očekávání dobře,“ hodnotil vstup do sezóny pro Kladenský měsíc záložník Matyáš Buneš, který dodal: „Hned po zápase jsme si v kabině řekli, že není čas na to, abychom dávali hlavy dolů. Je potřeba dál makat a připravit se na další zápas, který chceme jednoznačně vyhrát.“

Kladno je po skvělém vstupu do ČFL se třinácti body na čtvrtém místě tabulky, lépe je na tom už jen Ústí nad Labem, Brozany a Liberec B. „Umístění v tabulce si nesmíme brát do hlavy. Sice už je to takové klišé, ale prostě musíme jít zápas od zápasu s tím, že chceme vyhrát. To je asi to nejlepší nastavení, které můžeme mít,“ tuší produktivní záložník. Ten si zatím na Kladně po svém letním příchodu vychutnává velkou minutáž… a zatím mu to evidentně svědčí. V šesti zápasech zaznamenal na záložníka skvělé čtyři góly. „Na Kladně jsem spokojený. Každý hráč chce hrát a já jsem do každého zápasu zatím nastupoval v základní sestavě, takže si nemám na co stěžovat. Individuálně se mi navíc daří. Popravdě nevím, čím to je, že mi to tam letos takhle padá. Jsem za to rád, ale nejdůležitější je, abychom vyhrávali,“ řekl hráč, který dříve kopal například za Viktorii Žižkov, Třinec, béčko Bohemky nebo Ústí nad Labem.

A právě Ústí nad Labem bude dalším soupeřem SK v českém poháru. Druhé střetnutí během jednoho měsíce rozhodne o tom, kdo postoupí dál, do šestnáctifinále. Na rozdíl od prvního, ligového, střetnutí, v němž Kladeňáci vyhráli 2:1, se však tentokrát bude hrát na severu Čech. „Zápas s Ústím pro mě není nikterak pikantní. Spíš jde o zápas s týmem, kde většinu kluků znám, a tak se přátelsky pozdravíme a popovídáme o tom, kdo jak se má,“ sdělil Buneš, který v případě postupu přes ústecký Viagem preferuje v poháru cestu jednoduššího losu. „Nejradši bych byl, kdybychom šli v poháru co nejdál. Pokud bychom ale postoupili a následně měli narazit na prvoligového soupeře, klidně bych si vyzkoušel hrát proti Spartě nebo Slavii,“ dodal šestadvacetiletý záložník.