Extraligové Kladno dlouho trénovalo jen pod taktovkou kondičního trenéra Tomáše Horny. Na konci června však klub oznámil, že se do funkce trenéra po dvouleté pauze vrací David Čermák. Toho u áčka Kladna čeká již šestá sezóna. „Jsem rád, že jsem zpátky na Kladně. Doufám, že sezónu zvládneme lépe než ty předchozí a zabojujeme o play-off,“ uvedl David Čermák, jehož asistenty budou bývalý kapitán Karlových Varů i Kladna Václav Skuhravý a naganský šampion Petr Svoboda.

Otazník dlouho visel také nad budoucností jedné z největších hvězd loňského kádru, Eduardse Tralmakse. „Po loňské výborné sezóně, kterou v našem dresu odehrál, jsme u něj registrovali velký zájem v extralize i zahraničí. Jednání byla dlouhá, ale jsme rádi, že jsme se domluvili na nové smlouvě a Eddie zůstává na Kladně,“ sdělil k situaci kolem účastníka letošního MS a autora jednadvaceti extraligových gólů sportovní manažer klubu Jiří Burger.

Mezi fanoušky se navíc mluví o tom, že by klub v blízké době mohl oznámit další z posil. Spekulace míří směrem k urostlému americkému útočníkovi se jménem Mitch Hults. Ten kdysi hrával na farmě Anaheimu Ducks, v minulých letech oblékal barvy Bratislavy Capitals, TPS Turku, Bolzana či Zvolenu. Právě v posledním ze zmiňovaných týmu strávil loňskou sezónu, přičemž si v padesáti zápasech připsal jednačtyřicet bodů za patnáct branek a šestadnadvacet asistencí. 

Kromě podstatných novinek týkajících se A-týmu klub prezentoval také zprávy týkající se mládeže. O rozvoj mladých brankářů Kladna se nově bude starat Roman Málek, bývalý skvělý brankář s mnoha reprezentačními starty, sedmnácti odchytanými extraligovými sezónami a velkými trenérskými zkušenostmi. „V tuhle chvíli dodělávám druhý měsíc přípravy na suchu, takže už jsem si zde prakticky na vše zvykl. Led bude samozřejmě zase něco jiného, ale poznal jsem na Kladně už spoustu věcí. Poznal jsem své svěřence, což je pro mě nejdůležitější. Moc mě ta práce s nimi baví,“ nechal se slyšet Málek.

Vedle posil pro áčko Rytíři oznámili také jeden prospekt do budoucna. Kladno ulovilo mladého reprezentanta Tomáše Vandase, osmnáctiletého urostlého obránce a účastníka letního kempu reprezentace U20. Po něm se vytáhlý bek, který začínal s hokejem v Moravských Budějovicích a následně hrál za Jihlavu, připojí do přípravy A-týmu.

Áčko Rytířů čeká v průběhu léta celkem devět přípravných zápasů. Vedle tradičních jmen jsou mezi soupeři také velmi neobvyklé týmy. Přípravu Kladno zahájí 6. srpna na ledě Chomutova. Následovat bude 15. srpna domácí zápas s Litoměřicemi. Poté Kladeňáci dvakrát změří síly doma se zahraničními týmy - 20. srpna s kanadským univerzitním celkem McGill Redbirds a 22. srpna s německým mančaftem Kassel Huskies. Pak čeká Rytíře ještě 27. srpna zápas v Plzni, 29. srpna doma s pražskou Slavií, 3. září doma s Mladou Boleslaví a 5. září v Liberci. Generálku na novou extraligovou sezónu odehrají svěřenci Davida Čermáka na domácím ledě, a to 12. září, opět s Bílými Tygry z Liberce.