Je to den, na který čekali nejen příznivci a hráči kladenského hokeje. Tak zásadní rekonstrukci nezažil zimní stadion od roku 1959, kdy byl postavený. Těsně po odehrání posledního zápasu spustili pracovníci zimáku poslední fázi přípravných prací. Z interiéru demontovali spolu s odbornými firmami multimediální kostku, ozvučení a osvětlení a samozřejmě mantinely.  Po obvodu střechy začala postupně mizet okna. 

„Strávil jsem tady 45 sezon. Nyní se naposledy zhasla světla. Na jednu stranu je v tom hodně nostalgie, na druhou jsem rád, že už se nebudu bát o bezpečnost dospělých ani dětí, kteří zde tráví čas,“ řekl ředitel zimního stadionu Josef Poláček. Připomíná fakt, že od roku 2014 byla budova v mimořádném režimu, statiku střechy kontrolovala čidla, v zimě museli sníh uklízet horolezci. Další sezóna by se už zřejmě vůbec nemusela na Kladně odehrát. 

 

Dnes odpoledne si staveniště převzali stavaři. V dalších týdnech zimák přijde kompletně o střechu, stávající konstrukci nahradí nová. „Spolu s tím dostane budova nové opláštění v kladenských barvách,“ doplnil jednatel Sportovních areálů města Kladna Jiří Chvojka. 

Co vše se na zimáku změní, jak dlouho budou jednotlivé fáze rekonstrukce trvat, ale i o druhé ledové ploše a týmu lidí, bez kterých by bylo zahájení rekonstrukce prakticky nemožné, se dozvíte už v příštích dnech v tištěném Kladenském měsíci a v připravované velké reportáži.