Jediným kazem letošního ročníku závodů tak bylo nepříliš vyvedené počasí. Celý den bylo krásně, jenže vpodvečer, kdy se měli předvést ti nejlepší atleti, se ochladilo, místy Sletiště zkrápěly kapky deště a milosrdný nebyl ani vítr. Možná i proto Kladno poprvé v historii nevidělo, jak se běhá stovka pod deset sekund. Časomíra se v případě sprintera Simbineho, který umí nejkratší trať i za 9,84, se tentokrát zastavila na čase 10,07. I tak to stačilo na rekord mítinku.

O nové maximum mítinku se postaral také Tomáš Staněk. Koulař, který v extralize závodí právě za Kladno, oslavil vrhem dlouhým 21.64 své 32. narozeniny. Ty měl přesně v den závodu. „Hodnocení je pozitivní, protože jsem vyhrál, ale samozřejmě jste viděli, že po nejdelším pokusu jsem byl dost rozčarovaný. Nečekal jsem, že to takhle poletí. Nechal jsem tam ruku, neotevřel jsem hrudník a vůbec jsem kouli necítil v tahu. Dneska to byl takový boj s energií. Bylo jí tam moc a ze začátku, jak byla zima, tak trvalo, než jsme se rozehřáli,“ nechal se slyšet jediný český koulař, který kdy překonal hranici 22 metrů.

Největší podpory fanoušků na Sletišti se nejspíš dočkal Kladeňák Matěj Krsek. Ten potvrdil dobrou formu, když si na čvrtce doběhl v čase 45,98 pro druhé místo za Jihoafričanem Gardeo Isaacsem. „Závod hodnotím Kladně, běželo se mi skvěle, jen škoda, že byla taková zima. V závěru jsem cítil, že zpomaluji, ale bylo to až do konce těsné,“ hodnotil závod Krsek.

Kromě řady fanoušků sledovaly výkony atletů také hvězdy českého sportu, které už ukončily kariéru. Na Sletišti bylo možné potkat vynikající československou koulařku Helenu Fibingerovou nebo také olympijskou vítězku v běhu na lyžích Kateřinu Neumannovou, která fandila své dceři Lucii. Ta se představila v rámci závodu na osm set metrů.