Na místo byly ihned vyslány 4 hlídky, které prověřovaly přilehlé ulice u domu a i přilehlý les. Hlídka také prověřila s oznamovatelem dům a zahradu pohřešovaného. Na místo byla přivolána PČR o požádána o součinnost při pátrání po pohřešované osobě.

Po 40 minutách od nahlášení oznámil muž na linku 156, že se po cyklostezce v Kladně, v ul. Sportovců pohybuje muž v pantoflích, což je zvláštní. Strážníci ihned vyjeli na místo oznámení a dle fotografie ze základního registru obyvatel identifikovali pohřešovaného. Hlídka vyrozuměla šetřícího policistu, který se dostavil na místo. Mezitím strážnice muže posadila do služebního vozu, kde s ním navázala rozhovor. Muže se podařilo uklidnit a zjistit, zda nemá zdravotní problém nebo si během pohřešování nezpůsobil zranění. Muž uvedl, že je v naprostém pořádku. Nebylo zjištěno žádného viditelné zranění.

Pohřešovanému byla přivolána záchranná služba a byl předán policistům k dalšímu opatření. Díky všímavosti občana města Kladno a rychlé akceschopnosti strážníků a policistů byl ochráněn život a zdraví osmdesátiletého muže a v pořádku byl předán synovi do péče.