Matyáš Bachmaier odcházel do Švédska loni, aby si v nejlepší světové soutěži splnil svůj sen. Angažmá se mu však nepovedlo podle jeho představ, a tak se rozhodl pro návrat do klubu, kde vyrůstal. Uznání zaslouží za to, že tak učinil i přesto, že měl mnoho nabídek z české nejvyšší soutěže. „Slíbil, že až skončí jeho zahraniční angažmá, tak jediným tuzemským klubem, do něhož se vrátí, budou kladenští Kanonýři. Jak řekl, tak i plní. Matyáš Bachmaier po roce ve švédské Hagundě v příští sezoně znovu oblékne dres Kanonýrů a touží s týmem dokonat vysněný postup do superligy,“ uvedli na adresu Bachmaiera na svých webových stránkách Kanonýři.

Nyní je cílem devatenáctiletého Matyáše přenést do mužstva Kanonýrů cenné zkušenosti nabyté ve Skandinávii, postoupit s Kladnem do nejvyšší tuzemské soutěže a v neposlední řadě také vystudovat vysokou školu. „Pro Kladno jsem se rozhodl, protože mi to dává největší smysl do mé nové životní etapy, kterou je vysoká škola i začátek trenérské kariéry. A také to odpovídá mým hráčským ambicím. Vrátit se domů do Kladna tak bylo jasnou volbou, kde snad dokončíme to, co se nedokončilo v uplynulé sezoně. Rádi bychom, aby to už nebyla žádná baráž a postup urvali už ve finále,“ nechal se po návratu slyšet Bachmaier, který dodal: „Budu mít trochu jinou roli než doposud. Jsem ze Švédska vyzrálejší, tak snad přispěji na hřišti i mimo něj. Cíle zůstávají stejné, tedy postup.“

O postup Kladna s ním však už nebude bojovat juniorský reprezentant Jakub Bohuslávek. Ten se rozhodl přestoupit do superligové Sparty. „Pro Spartu jsem se rozhodl, protože mě nejvíce oslovila její koncepce, vize, stavba nového kádru, podmínky, výhled a plán do budoucna. Cítil jsem, že je správný čas posunout dál. Získávat zkušenosti, zlepšovat se. Myslím, že je to pro můj herní i lidský progres správná varianta. Tam, kde se pohybují mé cíle a sny, je to krok, který jsem musel udělat a podle mě je i správný,“ vysvětlil Bohuslávek, který se s Kladnem loučí v dobrém: „Na Kladně mám spoustu přátel, opravdu blízké přátele a kluky, se kterými jsem odmalička běhal každý den po hřišti. Děkuji klubu za veškerou snahu, práci a investování času do mé kariéry. Děkuji také trenérům, za jejich důvěru a práci se mnou. Kladno díky, držím vám palce.

Florbalové Kladno tak zatím počítá jednu skvělou posilu a jednu velmi citelnou ztrátu. „Chtěl bych Kubovi poděkovat za vše, co pro Kanonýry odvedl a jak dlouho zůstal loajální, i když měl na stole už nespočet lákavých nabídek od jiných klubů. Přeji mu hodně štěstí do nové etapy kariéry a věřím, že našeho Bohouše dříve nebo později v kanonýrském dresu ještě uvidíme,“ věří generální manažer Kanonýrů Ondřej Riebauer.