Další okrasné záhony vznikly u kamenného gymnázia, doplní je ještě květinové nádoby na dalších místech na Kladně. Výběr rostlin přitom odpovídá městskému prostředí. „Musím počítat s tím, že veřejné záhony nemají tak ideální podmínky jako soukromé zahrady. I proto je hustota rostlin dostatečná, abychom byli připraveni na případné nenechavce. Samozřejmě ale výsadbou naše práce nekončí, bude následovat pravidelná údržba a zálivka dle počasí a konkrétních podmínek,“ vysvětluje Michaela Kupcová, která se věnuje veřejným porostům už řadu let. 

Nejen na Sítné se mohou kolemjdoucí těšit na rozkvetlé letničky, bohatě zelené trávy nebo sytě červené okrasné kopřivy pocházející původně z Afriky. Letničky nahradily původní trvalky, které si ale už po letech na veřejném prostranství zasloužily výměnu za nové a svěží rostliny. 

Jak se zahradníci připravují na tvorbu zajímavých okrasných prvků ve městě, jaké konkrétní druhy volí, nevadí záhonům psi nebo agresivní městské prostředí a je práce s květinami uprostřed Kladna radost? Nejen na tyto otázky odpoví aktuální reportáž Kladenského měsíce.