„Naši designéři milují výzvy. Dovedete si tedy přestavit jejich nadšení, když jsme požádali, aby tento model povýšili nad dosud běžný rámec. Našemu skvělému týmu designérů a inženýrů v kladenské továrně se podařilo dostat na hranu toho, co je možné s Lego Technic vytvořit. Díky jejich kreativitě jsme skutečně plně dostáli výjimečnému  designu vozu Lamborghini Sián FKP 37,“ komentovala práci kladenských viceprezidentka společnosti Lego pro oblast výrobků a marketingu Lena Dixen. 

Na samotný model použili modeláři více 400 tisíc dílů Lego Technic, 154 rozličných komponentů,  z nichž 20 dokonce museli vyrobit speciálně pro tento model sportovního vozu. Příprava před samotným kompletováním si vyžádala 5370 hodin, dalších bezmála 3300 strávili pracovníci Lega sestavováním 2,1 metru dlouhého a 1,1 metru vysokého modelu. 

Poprvé v historii na model vozu použili pracovníci továrny Lamborghini speciální lak, který vytváří zvláštní paint-brushový efekt odkazující na jméno Sián, v překladu blesk či záblesk. Se stejnou pečlivostí jsou ale propracovány všechny další detaily, včetně sportovních sedaček nebo volantu s typickým znakem italské automobilky.