Tým se v létě dočkal velké hráčské obměny. Nejenže přišli kvalitní cizinci, mezi letními posilami byl také současný kapitán týmu, navrátilec a opora - Adam Zajíček. Ten se do Kladna vrátil po dvou letech, kdy působil v Karlovarsku. „Důvody byly dva – chtěl jsem se vrátit domů a také se víc vídat se synem. Kladno mám rád, mám rád také zdejší lidi, mám rád naší organizaci, líbí se mi, jak tu klub funguje. Po té, co jsem tu působil už v minulosti, jsem věděl do čeho jdu a chtěl jsem tak nějak splatit důvěru, kterou jsem tu na začátku kariéry měl,“ popsal svůj návrat pro Kladenský měsíc Zajíček.

Kladenský kapitán musí být zatím s fungováním svého celku spokojený, vždyť Kladno dlouho hledalo prvního přemožitele. Ten se sice ukázal, Lvi Praha jsou však zatím jediným extraligovým celkem, co Orly porazil. „Spokojenost je veliká. Vedeme si nad očekávání dobře. Málokdo čekal, že v extralize budeme mít tolik bodů, kolik máme, a na kontě jen jeden prohraný zápas. Zásluhy na tom pochopitelně mají všichni v týmu, a to jak hráči, tak trenér a ostatní lidí, co se o nás starají. Radujeme se z maličkostí, ale ještě není konec. Sezóna je dlouhá a to hlavní nás ještě čeká. Cením si ale toho, že nepodléháme únavě a náročnosti zápasového programu. Dobře pracujeme, celý tým šlape, všichni jsme zdraví… a já si klepu na zuby, aby nám to vydrželo co nejdéle,“ přeje si třicetiletý blokař.

Kladeňáci si kromě extraligy vedou skvěle i v rámci evropského poháru s názvem CEV Cup. V něm nejprve vyřadili belgický Gent, následně smetli bosenský Radnik a nyní mají skvěle rozehrané šestnáctifinále s francouzským Nantes. První zápas na domácí palubovce sice Kladno prohrávalo 0:2, nakonec však utkání otočilo a vyhrálo 3:2. „Zatím si v Evropě vedeme dobře, ačkoli jsme třeba zápasy z Gentem mohli odehrát lépe. Dvojzápas se soupeřem z Bosny byl jen o nás, o tom, jak k zápasu přistoupíme, protože soupeř byl výrazně slabší. Po prvním zápasu s Nantes, který jsme vyhráli, musí říct, že jejich síla je enormní. Oni hrají špičku francouzské ligy, takže rozdíl mezi našim a jejich týmem je obrovský. Vyhráli jsme asi i díky jejich frustraci. Oni měli problém s naší halou, s výroky rozhodčí… Myslím si, že si sem přijeli zahrát, získali dva sety a počítají s tím, že si domácí odvetu pohlídají. Tyhle okolnosti však neberou kredit faktu, že jsme porazili velice kvalitní francouzský tým. Pro nás se jedná o jakési psychické povzbuzení, nesmíme však usnout na vavřínech,“ nechal se slyšet před odvetou ve městě ležícím na řece Loiře kladenský kapitán.

A jak funguje kladenská kabina, kde se potkávají Češi, Slovák, Argentinec, Brazilec, Australan, Japonec, Portugalec, Lotyš nebo Fin? „Jako Češi jsme v kladenské kabině menšinou, ale náš kolektiv v šatně funguje skvěle. Pomáháme si jeden druhému, když je potřeba něco řešit, nechodíme kolem horké kaše. Mentalita šatny je zkrátka zdravá,“ chválil na závěr Zajíček.