I když klíčová fáze sezóny je zatím před námi, tu uplynulou považuje Milan Fortuník za úspěšnou. „Z pohledu celého klubu hodnotím tuhle sezónu zatím velmi dobře. Máme slušné výsledky jak v dospělých, tak v mládežnických týmech. Co se týče áčka, tak je výborná zpráva, že jsme druzí za Lvy z Prahy, kteří jsou kvalitou ode všech odskočeni. To, jak se nám zatím daří, bych přičítal pečlivému výběru hráčů v podání trenérů Josseranda a Samselyho při letním doplňování kádru z minulé sezóny,“ vysvětluje šéf klubu a svá slova doplňuje: „Tým si zkrátka takzvaně sedl, trenéři s ním skvěle pracují. Otázkou je, na co budeme mít v play-off. Doufám ale, že ukážeme naši kvalitu a po dlouhé době se nám zase podaří postoupit alespoň do semifinále. Nebude to však nic jednoduchého, protože kvalita naší ligy neustále stoupá.“

V minulých dvou letech bylo Kladno ve vyřazovací části vždy vyřazeno týmem pražských Lvů. Ti jsou letos jednoznačně nejlepším týmem extraligy. V posledním vzájemném zápase s nimi však Kladno odehrálo na sety vyrovnanou bitvu. Za stavu 2:2 rozhodl až zkrácený set, který zvládli Pražané. „Cením, že jsme se dvakrát dokázali vrátit do zápasu, který jsme prohrávali. Počínali jsme si také mnohem lépe takticky, než tomu bylo v prvním zápase. Ukázali jsme si, že můžeme i s tak silným týmem hrát vyrovnaný zápas,“ chválí Fortuník.

Ten se ještě vrátil k evropskému tažení svého klubu. Orli v CEV Cupu postupně vyřadili belgický Gent a bosenský Radnik. Ztroskotali až na francouzském Nantes, favoritovi, kterého však dokázali potrápit. V jednom zápase ho dokonce porazili. „Bylo to trochu překvapivé. Ve finále byla velká škoda, že jsme nesehráli o něco lépe domácí zápas s Nantes. Bylo by milé, kdybychom postoupili ještě dál, ale i tak si troufnu říct, že jsme si vedli dobře a naše cesta Evropou fanoušky bavila. Na druhou stranu je důležité říct, že po ekonomické stránce se jednalo pro náš klub o velkou zátěž. Hrát evropské poháry je totiž finančně dost náročné,“ vysvětlil bývalý trenér, jehož na lavičce Kladna v létě nahradil Arnaud Josserand.

Kromě sportovních klání si kladenští volejbalisté v únoru užili také povedenou společenskou akci. V Kině Sokol oslavili dvacet let kladenského volejbalu. Při této příležitosti se sešli aktuální i bývalí hráči, trenéři, fanoušci nebo partneři klubu. „Bylo moc milé si připomenout dvacet let kladenského volejbalu. Anna Earl celou akci skvěle připravila, dorazili zajímaví hosté. Lidé se bavili,“ popsal Fortuník, pro něhož se jednalo o speciální večer. Přítomní mu popřáli k devětapadesátým narozeninám, navíc byl uveden do síně slávy kladenského volejbalu. „To bylo pro mne překvapením, vůbec o ničem jsem nevěděl. Kdybych něco tušil, tak bych určitě protestoval. Bylo to však velmi milé,“ smál se Fortuník.