… Dvorků. S nápadem se zřízením studánky přišel podprůhonský nadšenec Josef Loh, který se zároveň ujal i realizace,“ doplňuje Jůzová.  Prostor studánky dotváří také nová socha „Kladeňák“ od plzeňského výtvarníka Tomáše Kuse. Další drobná umělecká dílka vznikla hned na několika dalších místech Podprůhonu, který tak dostává své pověsti umělecké čtvrti. Je mezi nimi i dvojice nových mozaik od Gábiny Beranové.

Naprostou novinkou bude velkoplošná projekce na hlavní scéně. Jedna z kamer bude během víkendu procházet celým Podprůhonem a přenášet dění i pro diváky na hřišti Bukovka. Dvoudenní program je kusou pro výstavu bezmála 120 výtvarníků. Nechybí mezi nimi tradiční účastníci jako Dagmar Šubrtová, Zdeněk Manina, František Tomík, Radek Andrle či Markéta Varádiová, ale i řada nových jmen. Oživením výtvarné složky festivalu bude řada dílen různě zpracovávajících téma voda, na jejichž organizaci se podílí SVČ Labyrint nebo Divadlo Lampion i mnoho výtvarníků. 

Dvorky jsou pro víkendové návštěvníky otevřeny v sobotu od 14:00 do 19:00 a v neděli od 10:00 do 18:00. Kompletní program najdete na www.kladenskedvorky.cz.