„Součástí revitalizace je doplnění stávající zeleně o nové stromy a sadové úpravy, zejména u vstupů do obytných domů. Chodníky jsou v místech pro přecházení řešeny jako bezbariérové,“ popisuje detaily projektu revitalizace mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková. 

Po ukončení stavebních prací přibude na Sítné 45 parkovacích míst, návrh odstraňuje stávající problémy s minimální šířkou ulic při parkování. „Zároveň jsou v prostoru kolmých parkovacích stání navrženy stromy, díky kterým by se obě ulice měly stát součástí příjemného městského veřejného prostoru,“ pokračuje Růžková. Kvůli vsakování dešťových vod budou parkovací místa v zatravňovací dlažbě. 

Právě zahajovaná rekonstrukce bude stát 27 milionů korun. Sídliště a jeho urbanistické řešení upraví stavaři poprvé od jeho výstavby. Právě Sítná se svými šesti a osmipodlažními budovami spolu s Hotelem Kladno a Domem kultury přitom byla původně navržena jako nový střed města, který nahradí historické centrum. Nový Sítenský most umožnil zároveň snadné spojení sídliště s tehdy rychle rostoucími částmi Kladna, Rozdělovem a Kročehlavy. 

První etapa se dotkne Ostravské ulice, která bude po dobu stavby v úplné uzavírce od Brněnské po Plzeňskou, kde by mělo zůstat parkování stále funkční. Uzavírka by měla trvat dva měsíce. „Následně bude revitalizace pokračovat ulicí Ústeckou, kde bude též úplná uzavírka po dobu dvou měsíců,“ upřesnila mluvčí kladenské radnice. Po dokončení právě zahájených dvou etap je ještě připravená úprava stávající křižovatky ulic Plzeňská a Železničářů.