O vytíženosti nemocnice vypovídají čísla o počtu hospitalizovaných pacientů

V době redakční uzávěrky jich bylo 67, z toho u 10 deseti z nich byla nutná péče na lůžkách intenzivní péče. První větší vlnu pacientů zaznamenali zdravotníci už na konci léta. Mimo jiné jen pár dnů po akci Kladno žije v ulicích, která jasně ukázala na nebezpečí přenosu nákazy při hromadných akcích. Od 20. srpna loňského roku se na covidových jednotkách kladenské nemocnice vystřídalo 883 lidí s nemocí covid-19. 

Pomocí pro zdravotníky se stalo očkování

„Do poloviny února jsme podali 3466 vakcinačních látek, zejména zdravotníkům naší nemocnice, záchranné služby a zaměstnancům sociálních služeb nebo seniorům nad 80 let,“ potvrdila Plačková. Nemocnice otevřela samostatné očkovací centrum v ulici Fr. Kloze, kde očkuje po předchozí registraci každý všední den od sedmi do 15,30 hodin. 

Na očkování, zejména na jeho administrativním zajištění, se podílejí rovněž zaměstnanci města Kladna

„Pro zaměstnance je výpomoc v očkovacím centru zcela dobrovolná, o to více jsem byl překvapený a skutečně potěšený, kolik lidí na výzvu reagovalo. V současné době se v objektu bývalého plicního oddělení střídají denně čtyři pracovníci, dva na každé očkovací místo,“ řekl tajemník kladenského magistrátu Zdeněk Slepička

I vzhledem k pomalému nárůstu proočkovanosti, které je dáno celostátní registrací a distribucí vakcín, je vzkaz zdravotníků z kladenské nemocnice jasný. „Rádi bychom apelovali na veřejnost, aby lidé onemocnění covid-19 nepodceňovali, brali ho co možná nejvážněji, dodržovali všechna platná hygienická nařízení a byli disciplinovaní a k sobě ohleduplní,“ vzkazuje za své kolegy mluvčí nemocnice. Na jejích webových stránkách jsou k dispozici všechny informace o provozu očkovacího centra.

S registrací zejména seniorům pomůže kladenský magistrát na lince 601 621 621

Telefon je dostupný v pracovních dnech a denně vyřídí i více než sto hovorů.