Plný potenciál parku odhalí zřejmě až teplé jarní a letní měsíce, už teď je ale jasné, že se Kladeňáci dočkali dalšího klidného koutu, kam zajít načerpat energii a zabavit děti. Biopark se skládá z bloků luk a trávníků doplněných o okrasné traviny. Nechybí mokřady, ale i záhony borůvčí, vodní jezírko s rákosím i tematicky pojatá dětská hřiště odkazující ke koloběhu a zpracování vody.

„Biopark Kladno seznámí návštěvníky s významem rozmanitosti všech rostlinných a živočišných druhů, poučí je o jejich vztazích, závislostech a vzájemném působení, stejně jako o významu vody v přírodě. Cílem je zábavnou formou ukázat rozmanitost tuzemské přírody v regionech, kde Veolia působí, a spojit naučnou a odpočinkovou část v jednom prostoru,“ uvedl technický ředitel Středočeských vodáren Bohdan Soukup.

Zrevitalizovaný areál v lokalitě vhodně doplňuje existující infrastrukturu městských sportovišť a nabízí nový rozměr trávení volného času nejen pro rodiny s malými dětmi. Na své si přijdou i mladí zájemci o biologii a ekologii. Ti si mohou do svých telefonů stáhnout aplikaci s názvem Biopark Kladno by Veolia a hledat v ní informace a zajímavosti o šesti desítkách exponátů rostlin z okolí českých rybníků, jezer, řek a potoků. Aplikace nabízí také mapu a čtečku QR kódů, které jsou rozmístěné v parku. Vodárny navíc slibují, že aplikaci hodlají nadále rozvíjet a zdokonalovat.

„Věříme, že se Biopark Kladno se svým zajímavým programem, vysokou naučnou hodnotou a několika překvapivými prvky stane novou dominantou Kladna a vyhledávaným místem odpočinku pro návštěvníky všech věkových kategorií. Vybudováním parku připomínáme naši odpovědnost k šetrnému zacházení s životním prostředím, která je jedním z našich nejdůležitějších závazků, stejně jako společenská odpovědnost a dobrá pověst naší společnosti jak v regionu našeho působení, tak v celosvětovém měřítku,“ dodává technický ředitel Středočeských vodáren Bohdan Soukup závěrem.